Vlasnik Boske preuzeo modnu kuću Zekstra

Autor: Poslovni dnevnik , 26. siječanj 2024. u 07:00
Foto: Shutterstock

Zekstra je bila u vlasništvu informatičke tvrtke Sirius, a nedavno ju je preuzeo Kaboss pro iz Beograda.

Vlasnik Robne kuće Boska u Banjaluci, firma Kaboss pro iz Beograda, kupila je 2010. godine firmu Zekstra od banjalučke firme Sirius, piše portal Capital.

Zekstra je bila u vlasništvu informatičke tvrtke Sirius, a nedavno ju je preuzeo Kaboss pro iz Beograda. Sadašnji direktor Zekstre je Duško Opajić, bivši direktor Siriusa. Iza tvrtke Kaboss pro stoji Đorđe Đurić, koji je i službeni vlasnik Infinity international grupe.

Zekstra je Banjalučanima najpoznatija kao modna kuća, a osnovna djelatnost im je trgovina na malo odjećom. Ova modna kuća u 2022. godini nije imala prihoda, a bila je u gubitku od oko 140.000 KM.

Posljednji put Zekstra je bila na pozitivnoj strani poslovanja još 2020. godine kada su zaradili oko 366.000 maraka, dok su im prihodi bili 1,1 milijun KM.

Modna kuća Zekstra prvenstveno se obraća poslovnim muškarcima i ženama, koji prate modne trendove i koji prije svega žele kvalitetnu garderobu. Zekstra je po tome poznata jer već dugi niz godina uvoze materijale ekskluzivnih talijanskih proizvođača kao što su: Lanerossi i Picchi.

Modna kuća Zekstra ima široku mrežu svojih maloprodajnih objekata. Osim u Beogradu, Zekstra svoje ekskluzivne objekte ima u Novom Sadu, Pančevu, Čačku, a uskoro će biti prisutni iu Nišu, Somboru, Subotici…

Kvaliteta koju nudimo također je nagrađivana brojnim nagradama. Uz najviša domaća priznanja, 2003. godine dobili smo i prestižnu Međunarodnu nagradu za kvalitetu u Ženevi.

Od 1998. godine Zekstra postaje generalni zastupnik renomiranih talijanskih brendova Max Mara i Diesel, a početkom 2006. godine postajemo zastupnik još jednog poznatog talijanskog brenda MAX&Co. Također surađivali su i sa svjetski poznatim kućama visoke mode Genny i Byblos.

Komentirajte prvi

New Report

Close