Vinci želi sudjelovati u razvoju Aerodroma Banja Luka

Autor: Poslovni dnevnik , 04. lipanj 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Osim koncesija vezanih uz zračne luke, tvrtka Vinci bavi se građevinarstvom, transportom, poput zračnog, željezničkog i cestovnog prometa te je jedna od najvećih europskih kompanija.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je ovih dana u Banjoj Luci s predstavnicima kompanije VINCI Airports na čelu s direktorom za SAD, sjevernu i istočnu Evropu i jugoistočnu Aziju Emanuelom Menantom.

Na sastanku je bilo riječi o mogućoj suradnji kroz javno-privatno partnerstvo između Vlade Republike Srpske i tvrtke Vinci, te o pitanju koncesijskog ugovora za razvoj aerodroma u Banjoj Luci.

Također, kompanija Vinci ima potpisane ugovore o koncesiji s Vladom Republike Srbije koji se odnose na razvoj, ulaganje i uređenje Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, nad kojom ima koncesiju na 25 godina. Prema tom modelu, tvrtka Vinci obvezala se na investiciju od 700 milijuna eura u ovu zračnu luku, od čega je 300 milijuna eura već realizirano.

Osim koncesija vezanih uz zračne luke, tvrtka Vinci bavi se građevinarstvom, transportom, poput zračnog, željezničkog i cestovnog prometa te je jedna od najvećih europskih kompanija.

Kroz koncesijsko područje svog razvoja tvrtka Vinci ulaže u zračne luke, što uključuje razvoj svih popratnih sadržaja zračnih luka. Predstavnici ove tvrtke izrazili su spremnost za suradnju s Vladom Republike Srpske, te banjalučkom zračnom lukom.

Direktor Emanuel Menanto predstavio je način na koji Vinci ulaže u zračne luke Republike Srbije i druge nad kojima ima koncesiju, kao i način poslovanja tvrtke.

Također, tvrtka Vansi razvija, financira, gradi i upravlja sa 53 zračne luke u 12 zemalja Europe, Azije i američkog kontinenta, pružajući svoje investicijske kapacitete i znanje u optimizaciji operativnih performansi, modernizaciji infrastrukture i upravljanju njihovom ekološkom tranzicijom, 

Komentirajte prvi

New Report

Close