VIDEO: Drama na letu iz Beograda. Avion teško oštećen prilikom polijetanja, hitno se morao vratiti

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2024. u 09:34
FOTO: Screenshot/X

Ozbiljan incident dogodio se sinoć na beogradskom aerodromu Nikola Tesla. Zrakoplov tvrtke Marathon airlines koji leti u bojama i za potrebe srbijanskog nacionalnog prijevoznika Air Serbie ozbiljno je oštećen prilikom uzlijetanja na redovnoj liniji Beograd – Düsseldorf zbog čega je morao prisilno sletjeti nakon samo 20 minuta.

Embraer 195LR (OY-GDC) star 15 godina prema prvim informacijama koje prenose specijalizirani zrakoplovni portali prilikom uzlijetanja udario je u svjetla uzletno-sletne staze, odnosno piste, a prema nekim navodima i u objekte, te antene staze 12R. Spomenuta pista otvorena je lani u srpnju.

Trup zrakoplova ozbiljno je oštećen te su nastale rupe, a zakačen je i rep. Ipak posada je uspjela poletjeti, no uskoro su shvatili da je oštećenje preozbiljno te su nakon 20 minuta zatražili izvanredno slijetanje i povratak u beogradsku zračnu luku.

 

Kako portal za avijaciju Tango Six saznaje razlog je, po svemu sudeći, pogrešna pozicija za polijetanje, odnosno avion je poletio gotovo sa pola piste, otprilike s pozicije s koje je bilo 1.300 metara do kraja piste. Umetnuta pista ima 3.500 metara, za poletanje putničkih aviona se, zbog raznih faktora, obično koristi 3.100 metara.

Po povratku na pistu iz aviona je počelo curiti gorivo, a samo brza intervencija vatrogasaca i drugih hitnih službi spriječila je fatalne posljedice i požar. Kako navodi Flight Radar, aerodrom je zbog ovog događaja bio zatvoren gotovo sat vremena što je uzrokovalo dodatna kašnjenja i na drugim linijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close