Velika tragedija: U Novom Sadu nevrijeme usmrtilo 12-godišnje dijete

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. srpanj 2023. u 08:59
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Jedno dijete je poginulo, a najmanje pet osoba spašeno je u petak navečer u Novom Sadu koji je, drugi dan zaredom, pogodilo jako olujno nevrijeme.

Oluja koja je jutros poharala područja na sjeveru Italije, a preko Slovenije i Hrvatske večeras stigla u Srbiju, ponajviše je pogodila Vojvodinu, a zbog oluje promijenjen je režim u zračnoj luci u Beogradu.

Prema medijskim izvješćima, dijete od 12 godina nastradalo je ispred jedne zgrade u Novom Sadu, ali se još ne zna da li je žrtva strujnog udara ili groma jer je zatečeno pored elektroinstalacija.Pripadnici Sektora za izvanredne situacije srbijanskog MUP-a spasili tijekom večeri su pet osoba, od toga dvoje djece, potvrdio je zapovjednik vatrogasne brigade u Novom Sadu Stojan Milovac.

Prema dosadašnjim izvješćima lokalnih medija i snimkama na društvenim mrežama, sretne su okolnosti da u večerašnjem nevremenu nije stradalo više ljudi jer je u novosadskom naselju Detelinara vjetar srušio kran s obližnjeg gradilišta koji je pao na tri susjedne zgrade i oštetio više stanova.

Novi Sad teško je pogođen olujnim nevremenom i u srijedu navečer, zbog čega su gradske vlasti jučer proglasile izvanrednu situaciju.

Komunalne službe nisu niti stigle otkloniti sve posljedice prekjučerašnje oluje, kad im je večerašnja dala novog posla jer su diljem grada prićinjenje ozbiljne štete. Ulice su zakrčene polomljenim granama, dok su brojni automobili oštećeni oborenim drvećem. Mnogi dijelovi grada su bez struje.

Olujno nevrijeme napravilo je znatne štete i na još nekoliko podučja u Vojvodini, napose na elektromreži pa su bez struje ostali dijelovi Bačke Palanke, Zrenjanina, Temerina, Žablja, Futoga, Sombora i okolnih sela.

Premještajući se kao jugoistoku, oluja je prouzročila izmjenu režima u zračnoj luci “Nikola Tesla” u Beogradu, gdje je na snazi zabrana opskrbe zrakoplova gorivom, što je poremetilo red letenja.

Zabrana će prestati sukladno sigurnosnim procedurama koje propisuje zakon o zračnom prometu, a avio-kompanije u međuvremenu prave prioritete za alternativnu opskrbu gorivom na svojim letovima.

Beograd je za razliku od prije dva dana, večeras proša s manje posljedica nevremena, a za sada nema izvješća o ozbiljnijim štetama u komunalno-prometnom sustavu.

Komentirajte prvi

New Report

Close