Velika poljoprivredna investicija u općini Stolac

Autor: Poslovni dnevnik , 11. svibanj 2023. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Bit će to jedno od najvećih ulaganja u poljoprivredu na stolačkom području, a osim plodne zemlje, tu je i vodoopskrbni sustav Dubravske visoravni.

Dubravska visoravan nadaleko je poznata po poljoprivrednoj proizvodnji i velikim obradivim površinama na kojima se uzgajaju brojni nasadi voća, povrća i vinograda, a često je nazivaju i “hercegovačkom Kalifornijom”.

Upravo je to potaknulo Vinariju Domano da uzme zemljište na koncesijskom području općine Stolac između mjesta Jasoč i Bobanovo. “Na parceli od 45 hektara u tijeku je obrada i priprema zemljišta.

Strojevi već danima čiste parcelu na kojoj je prvi plan sadnja djeteline ili lucerne. Do 1. rujna ove godine na parceli ćemo posaditi dio pretkulture. Riječ je o predusjevima koji će nam u naredne dvije godine služiti za obnovu zemljišta, a nakon toga bi se dugoročno išlo u vinogradarstvo i voćarstvo”, potvrdio je za Stolac.co Marin Gagro, direktor Vinarije Domano.

Bit će to jedno od najvećih ulaganja u poljoprivredu na stolačkom području, a osim plodne zemlje, tu je i vodoopskrbni sustav Dubravske visoravni, što daje dodatnu potvrdu opravdanosti naziva “Hercegovačka Kalifornija”. 

Komentirajte prvi

New Report

Close