Uskoro se otvaraju dvije nove tvornice koje će zaposliti značajan broj radnika

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2020. u 07:23
Njemački Ringspann proizvodit će dijelove za električne bicikle, Foto: PD

Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa, rekao je za Nezavisne novine kako je cilj lokalne vlasti otvaranje novih radnih mjesta.

U sljedećih mjesec i pol dana u Bosanskoj Krupi bit će otvorene dvije nove tvornice u kojima će se zaposliti značajan broj radnika, izjavio je Armin Halitović, načelnik te BiH općine. Prema njegovim riječima, riječ je o tvornici madraca čiji je investitor tvrtka Sintex iz Cazina, a njeno otvaranje odgodila je pandemija koronavirusa. Predviđena je proizvodnja na površini od oko 3000 kvadrata, a tvornica se nalazi u poslovnoj zoni Pilana.

Proizvodnja će u većoj mjeri biti prilagođena zahtjevima europskih tržišta.

Također, poznata njemačka kompanija Ringspann, koja se bavi proizvodnjom dijelova za motore, kupila je zemljište u industrijskoj zoni Pilana, gdje će raditi njihov pogon. Njemački investitor već je iznajmio halu u toj industrijskoj zoni, u kojoj je pokrenuta proizvodnja dijelova za električne bicikle, čiji je najveći kupac poznata kompanija Bosch.

Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa, rekao je za Nezavisne novine kako je cilj lokalne vlasti otvaranje novih radnih mjesta. “Dobili smo informaciju da se vlasnici Ringspanna raspituju o mogućnostima ulaganja u Bosansku Krupu. Stupili smo u kontakt s njima, organizirali sastanak i odmah dobili pozitivan odgovor”, objasnio je Halitović.

On je dodao da je lokalna vlast proteklih mjeseci realizirala i niz programa pomoći i podrške tvrtkama čije je poslovanje otežano zbog pandemije koronavirusa.

“Osigurali smo 100.000 KM (oko 51.000 eura) iz proračuna za tvrtke koja imaju do 10 radnika i čiji je pad prihoda bio veći od 20% u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Halitović.

Komentirajte prvi

New Report

Close