Uskoro počinje gradnja nove zgrade Instituta BioSense

Autor: Poslovni dnevnik , 29. siječanj 2021. u 06:33
Za projekt je Srbija od EIB-a dobila kredit od 11 milijuna eura/PD

Za taj projekt Srbija je od EIB-a dobila kredit od 11 milijuna eura.

Europska investicijska banka (EIB) dala je suglasnost za početak izgradnje nove zgrade Instituta BioSense u Novom Sadu, najavio je na Instagramu Igor Mirović, predsjednik Pokrajinske vlade. Dodao je da radovi kreću za nekoliko tjedana.

“Bit će to mjesto razvoja novih tehnologija posebno u području poljoprivrede“ napisao je Mirović.

Ured za upravljanje javnim ulaganjima u suradnji s Izaslanstvom Europske unije u Srbiji, raspisao je u srpnju 2020. međunarodni natječaj za izgradnju nove zgrade Instituta BioSense, a za početak radova tada je bio naveden listopad.

Kako je i ranije najavljivano, nova zgrada instituta bit će jedinstvena u Srbiji, jer će zahvaljujući posebnim antivibracijskim osobinama objekta omogućiti korištenje najsuvremenije znanstvene opreme nužne za razvoj mikro i nano elektronike, senzora i drugih uređaja. Na taj način srpski poljoprivrednici na će dobiti važne alate za povećanje prinosa.

Za taj projekt Srbija je od EIB-a dobila kredit od 11 milijuna eura, a ugovorom o financiranju predviđeno je da država uloži 3 milijuna eura. Za izgradnju zgrade bit će potrošeno oko 4,5 milijuna eura, a za znanstvenu opremu 9,5 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close