Berba šljive je u punom jeku, ali je već sada izvjesno da će je biti 30% manje, piše Ekapija. Negdje je neće biti ni za tradicionalno slatko, svježa i suha će se namaknuti za izvoz, pa će u slučaju bolje cijene više ići u prodaju nego u kotao za rakiju, gdje inače obično završi 80% uroda.
To za Sputnjik objašnjava direktor Instituta za voćarstvo u Čačku Darko Jevremović, koji ne sumnja da će proizvođači većom cijenom pokušati nadomjestiti slabiji rod. Otkupna je trenutno 30-35 dinara, a nadaju se dobroj cijeni, a to, prema njihovoj računici znači da bi u otkupu na gajbicu postigli nekih 50 dinara za kilogram.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu