Niče turistički kompleks vrijedan više od 150 milijuna eura: Poslovno-stambeni prostor, hotel, restoran, trgovački centar…

Autor: Poslovni dnevnik , 07. rujan 2023. u 06:44
Foto: SHUTTERSTOCK

Vrijednost ovog zemljišta, kako je ranije priopćeno iz Vlade Republike Srpske, iznosi 964.870,24 KM i nalazi se na lokaciji Gorica 2 u Trebinju.

Trebinje već odavno vapi za kvalitetnijim turisričkim sadržajima, a čini se da bi jedan takav mogao niknuti idućih godina na lokaciji Gorica 2. Cilj je, naravno, podići prihod od turizma a ova je sezona u tom smislu bila dobro upozorenje jer se mnogi turistički radnici žale na pad prihoda.

Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske i Jovan Andrić, direktor kompanije Nugo Holding, potpisali su jučer u Banjoj Luci Ugovor o kupoprodaji zemljišta za realizaciju projekta Lion Hill Village u Trebinju.

Vrijednost ovog zemljišta, kako je ranije priopćeno iz Vlade Republike Srpske, iznosi 964.870,24 KM i nalazi se na lokaciji Gorica 2 u Trebinju. Kada je riječ o samom projektu Lion Hill Village, iz kompanije Nugo Holding kažu da je njegova ukupna vrijednost 300 miliona KM.

– Prema prijavljenom projektu, kompleks Lion Hill Village obuhvaćat će izgradnju stambeno-poslovne zgrade s 2.020 stambeno-turističkih stambenih jedinica, a projekt se planira realizirati u tri faze u razdoblju od sedam godina.

Projekt uključuje izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, trgovačkog centra, stomatološke i medicinske ustanove – naveli su ranije iz Ministarstva trgovine i turizma. Realizacijom ovog projekta, kako tvrde, dodatno će se obogatiti turistička ponuda grada Trebinja.

– Također, tijekom realizacije projekta pozitivno će se utjecati na razvoj cjelokupnog građevinskog, ugostiteljskog i medicinskog sektora regije. Projekt Lion Hill Village je projekt Nugo Holdinga Trebinje, koji posluje u sastavu Brova Holdinga iz Norveške, čiji su osnivači članovi obitelji Andrić, porijeklom iz Trebinja – navode iz Ministarstva.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Komentirajte prvi

New Report

Close