U srpskoj Sahari niče prava pustinjska oaza: Gradi se kompleks s hotelom, bazenima, aquaparkom

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2020. u 11:40
FOTO: GettyImages

Kompanija Makel elektro iz Pančeva planira gradnju sportsko-rekreativno-ugostiteljskog kompleksa u Deliblatskoj peščari.

Gradnja je planirana na oko 8.000 kvadratnih metara u okviru izletišta Vekerle (Devojački Bunar) nadomak Banatskog Karlovca, u općini Alibunar.

Kako je za Ekapiju rekao vlasnik i direktor firme Goran Divljak, riječ je o investiciji vrijednoj 2,5 milijuna eura.

“Kompleks će uključivati hotel sa 120 ležajeva i u njegovom sklopu nalazit će se spa-centar koji podrazumijeva zatvoreni bazen, saunu, tursku kupelj i slanu sobu. Kao posebne cjeline izgradit ćemo restoran velikog kapaciteta, pet bazena i dječji aquapark sa dva manja bazena”, navodi Divljak.

On dodaje da će u okviru kompleksa biti izgrađena i po dva nogometna, košarkaška i tenis terena.

“Postojat će i poseban dio za 20 kamp-kućica sa svim priključcima, a imat ćemo i mini zoološki vrt sa manjim životinjama, s obzirom da dosta djece ide u Vršac, koji je tu u blizini, na ekskurzije, pa u povratku svraćaju i Deliblatsku peščaru”, navodi.

Prema njegovim riječima, Deliblatska peščara je idealna za ovakav jedan kompleks, s obzirom na blizinu Beograda i Temišvara.

“Sokobanja, Zlatibor i Deliblatska peščara imaju isti kvalitetu zraka. Zamislite da u Vojvodini, na 155 metara nadmorske visine, imate kvalitetu zraka kao na Zlatiboru”, kaže Divljak.

On ističe da će se kompleks graditi u tri faze i da će cijeli projekt biti gotov za pet godina. Urbanistički projekt za izgradnju ovog projekta, koji je izradio projektni biro Art Royal inženjering iz Pančeva, sada je nalazi na javnoj prezentaciji u općini Alibunar, do 18. svibnja.

U općini su za Ekapiju rekli da je sljedeći korak potvrđivanje urbanističkog projekta, poslije čega slijedi izrada potrebnih projekata za izdavanje građevinske dozvole, koju, prema riječima investitora, očekuju za mjesec do mjesec i pol.

Komentirajte prvi

New Report

Close