Ubrzan tempo života, radno vrijeme od 9 do 17 sati i brojne obveze koje nameće suvremeni život doveli su do toga da se sve rjeđe jela pripremaju kod kuće, ponajviše jer nema vremena za kuhanje. S druge strane, ovakav stil života pridonio je ekspanziji restorana koji proizvode i prodaju gotova jela.
Ima prostora za rast
I dok su cijene u restoranima jedan od najvećih generatora inflacije, čini se da dobar dio zaposlenih u Srbiji, posebno mlađe populacije, sve više konzumira hranu koju nisu sami pripremili. Ima to zasigurno veze i sa životnim stilom mladih jer očito nisu pretjerano orijentirani pripremanju hrane u svojim domovima već preferiraju gotovu hranu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu