U Srbiji se za isplatu 100 eura potpore prijavilo 4,3 milijuna građana

Autor: Poslovni dnevnik , 25. svibanj 2020. u 21:59
Ministar financija Siniša Mali

Ministar Mali je rekao da će po 100 eura leći na račune pola milijuna građana i dodao da će država tom dinamikom do 1. ili 2. lipnja završiti sve isplate.

Za novčanu pomoć od 100 eura dosad se prijavilo 4,26 milijuna građana, izjavio je srpski ministar financija Siniša Mali i podsjetio da u ponedjeljak započinje isplata upravo toj grupi građana.

Ministar Mali je rekao da će po 100 eura leći na račune pola milijuna građana i dodao da će država tom dinamikom do 1. ili 2. lipnja završiti sve isplate. „Prošlog tjedna smo završili isplatu 100 eura za sve umirovljenike kao i za one koji primaju novčanu socijalnu pomoć, a to je oko 1,9 milijuna građana.

Dakle, ukupno je skoro šest milijuna sugrađana koji su dobili ili će dobiti pomoć od 100 eura”, rekao je Mali.

Dodaje da će država isplaćivati oko pola milijuna građana dnevno i podsjetio da prijava za 100 eura traje do 5. lipnja, te da će oni koji se budu prijavili posljednjeg dana novac dobiti najkasnije do 7. lipnja.

“Sve građane ćemo isplatiti, to je jedan veliki uspjeh za sve nas, pokazali smo koliko nam je država jaka, koliko su nam stabilne javne financije i onaj tko nije vjerovao da će dobiti novac sada vjeruje”, rekao je Mali.

Ministar financija istaknuo je da je mjera donijeta kako bi potakla potrošnju i pomogla razvoju srpske ekonomije i privrede, dodatno pogođene epidemijom koronavirusa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su se građani “skoro uniformno” prijavili za ponuđenu pomoć od 100 eura, s obzirom na broj koji je to učinio, što pokazuje da je to “fantastična mjera”.

Komentirajte prvi

New Report

Close