U Sj. Makedoniji Nijemci će proizvoditi ambalažu za cjepiva

Autor: Poslovni dnevnik , 29. travanj 2021. u 22:00
Kompanija Gerresheimer zaposlit će 350 radnika u proizvodnji ambalaže za cjepiva protiv Covida-19/PD

U prvoj fazi Gerresheimer je predvidio i proizvodnja katetera, kao i nekoliko drugih dodataka za cjepiva.

Gerresheimer, veliki njemački proizvođač medicinske i farmaceutske ambalaže, najavio je veliko ulaganje u proizvodnju ambalaže za cjepiva protiv Covida-19 u Sjevernoj Makedoniji.

U toj zemlji njemačka kompanija već je započela prvu fazu ulaganja vrijednu oko 30 milijuna eura, pri čemu će posao dobiti oko 350 radnika, ali je najavila i proširenje proizvodnih kapaciteta, što bi prema najavama trebalo biti najveća investicija u Sjevernoj Makedoniji do sada.

Ako se taj plan realizira u blizini Skoplja, proizvodit će se ambalaža za cjepiva protiv koronavirusa koja se koriste diljem svijeta.

U razgovoru za Deutsche Welle, Oliver Burgel, potpredsjednik Gerresheimera, izrazio je zadovoljstvo trenutačnim tijekom stvari u Sjevernoj Makedoniji.

Prva faza, koja započinje proizvodnjom specijalnih matica za šprice, prema njegovim riječima, ide prema planu.

“Ako postignemo očekivane rezultate, ideja je proširiti investiciju. Detalji o tome bit će poznati u sljedeća dva mjeseca. Naš plan ide u pravcu oko 100 milijuna eura ulaganja.

Naravno, pri donošenju konačne odluke bit će vrlo važna podrška koju ćemo dobiti od vlade Sjeverne Makedonije, a suradnja je do sada bila vrlo dobra”, rekao je Burgel.

U prvoj fazi Gerresheimer je predvidio i proizvodnja katetera, kao i nekoliko drugih dodataka za cjepiva. Za sljedeću fazu predviđen je gotov proizvod – staklene šprice s iglama spremne za punjenje cjepivom.

Komentirajte prvi

New Report

Close