U RS unatoč pandemiji ugašeno dvostruko manje tvrtki nego lani

Autor: Poslovni dnevnik , 21. prosinac 2020. u 21:59
Ove godine otvoreno je najviše građevinskih poduzeća i trgovina na veliko/SHUTTERSTOCK

Ove godine otvoreno je najviše trgovina na veliko i građevinskih poduzeća.

U Republici Srpskoj ove godine osnovane su 673 tvrtke, dok je ključ u bravu stavio 331 vlasnik, što je gotovo dvostruko manje u odnosu na prošlu godinu, unatoč pandemiji koronavirusa, podaci su Agencije za posredničke, informatičke i financijske usluge (APIF).

Ove godine otvoreno je najviše trgovina na veliko i građevinskih poduzeća, kao i onih koja se bave cestovnim prijevozom i programiranjem, a među osnivačima su bila i 164 stranca, prenose Nezavisne novine.

673

tvrtke osnovane su u Republici Srpskoj ove godine

U RS je ove godine osnovano i 35 ustanova, te po sedam zadruga i podružnica stranih kompanija.  “Broj novih tvrtki jedan je od pokazatelja da ljudi, bez obzira na epidemiološku situaciju, pokušavaju normalno raditi koliko god je moguće”, rekao je Saša Trivić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS.

Za ekonomista Zorana Pavlovića razlog za manji broj ugašenih tvrtki u tome je što su mnogi poslodavci htjeli iskoristiti pomoć vlade RS zbog pandemije. “Ljudi su često odgađali zatvaranje tvrtki u nadi da će se pojaviti neka prilika za posao”, rekao je Pavlović.

Komentirajte prvi

New Report

Close