U ovom gradu zabranjen je rad nedjeljom, prekršiteljima kazne do 1500 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 31. ožujak 2022. u 14:24
ve više gradova u Bosni i Hercegopvini ne dopušta trgovcima rad nedjeljom, posebno u Federaciji BiH/Ž. Lukunić/PIXSELL

Nedjeljom neće raditi niti trafike.

Rad nedjeljom na području grada Mostara postaje prošlost. Gradsko vijeće Mostara sa 26 glasa za, 2 protiv i 4 suzdržana usvojilo je odluku o zabrani rada nedjeljom, javlja televizija N1

Prema novoj odluci, nedjeljom, blagdanima te neradnim danima, trgovinama koje se bavi prodajom pekarskih proizvoda te cvjećarnicama rad će biti omogućen od 7 do 12 sati, dok trgovine na veliko i malo u kojima se obavlja promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedjeljom, a ostalim danima njihovo radno vrijeme bit će od 7 do 21 sat. Nedjeljom neće raditi niti trafike.

Za vrijeme turističke sezone od 15. lipnja do 15. rujna određuje se radno vrijeme najduže do ponoći radnim danom te jedan sat vikendom, uz puštanje i izvođenje glazbe za ugostiteljske objekte koji posluju izvan kolektivnih stambenih objekata.

Za ugostiteljske objekte na otvorenom prostoru kao što su terase, u ljetnom vremenskom razdoblju određuje se radno vrijeme najduže do ponoći radnim danom te jedan sat vikendom.

Za one koji ne budu poštivali odluku previđene su novčane kazne od 1000 KM do 3000 KM (od 500 do 1500 eura).

U Federaciji BiH potpuna zabrana rada trgovina nedjeljom na snazi je u Tomislavgradu, Livnu, Kiseljaku i Sanskom Mostu.

Također, Općinsko vijeće Novog Travnika donijelo je odluku o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata i obrta kojom je zabranjen rad nedjeljom svim trgovinama i obrtima, osim benzinskim postajama, pekarama i trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira.

Odluka o zabrani rada nedjeljom u Republici Srpskoj donesena je u Skupštini grada Bijeljina krajem prošle godine, a očekuje se uskoro i u Banjoj Luci.

Komentirajte prvi

New Report

Close