U mostarskom Aluminiju do kraja godine zaposlit će se još 90 bivših radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 10. prosinac 2020. u 22:00
U kompaniju je uloženo oko 1,5 milijuna eura za obnovu Ljevaonice/DENIS KAPETANOVIĆ/PIXSELL

U prva dva mjeseca očekuje se proizvodnja 3000 tona metala, a već sljedeće godine trebalo bi se proizvoditi više od 3500 tona trupaca.

Do kraja ove godine u mostarskom Aluminiju zaposlit će se još 90 radnika koji su radili u kompaniji do gašenja prošle godine te će biti uloženo oko 3,5 milijuna eura, čime izraelski MT Abraham Group nastavlja realizirati planove o oživljavanju tvornice aluminija.

Kako je za medije u Mostaru potvrđeno iz Aluminij Industrije, kompanije koja je u najmu pogona tvornice Ljevaonice koja je nedavno ponovno krenula s radom, do početka 2021. godine bit će angažirano ukupno 170 starih radnika, kako je to predviđeno planom potpisanim s vladom Federacije BiH.

Usto, u kompaniju je do sada uloženo oko 1,5 milijuna eura za obnovu Ljevaonice, uključujući servisiranje peći i drugih pogona.

Iz tih pogona mostarska je kompanija već isporučila prve pošiljke trupaca aluminija domaćim kompanijama u BiH s kojima ponovno uspostavljaju suradnju.

U prva dva mjeseca očekuje se proizvodnja 3000 tona metala, a već sljedeće godine trebalo bi se proizvoditi više od 3500 tona trupaca, tako da bi se na kraju godine dostiglo 50.000 tona trupaca aluminija.

Ranije je vodstvo te kompanije potpisalo strateški sporazum o suradnji s kineskim gigantom China NFC, čiji je cilj pokretanje i osuvremenjivanje pogona, te s Advaita grupom koja će prodavati polovinu Aluminijevih proizvoda. Suvlasnici Aluminija su vlada Federacije BiH, hrvatska vlada i mali dioničari.

Komentirajte prvi

New Report

Close