Dugo najavljivani model: U Kragujevcu će se proizvoditi novi model Fiata

Autor: Poslovni dnevnik , 28. siječanj 2020. u 06:40
Foto: DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Talijanski mediji tvrde da će se novi model početi prodavati do 2023., a bit će predstavljen 2021. na ženevskom sajmu.

Novi model iz kragujevačkog Fiata, Giardiniera, počet će se prodavati 2022. godine ili najkasnije 2023., a bit će predstavljen na Salonu automobila u Ženevi 2021, objavili su talijanski mediji, prenosi Blic.

Dugo najavljivani model, koji će zamenijeniti Fiat 500L u Kragujevcu, čija je proizvodnja započela 2012. godine, ali je prodaja posljednjih godina značajno smanjena. Kako navode talijanski mediji, novi model Giardiniere bit će dužine između 4,2 i 4,3 metra i imat će pet vrata. Tako bi se pokrila dva automobilska segmenta, B segment, u kojem je Fiat nekad bio vrlo zapažen, a danas nema takav model nakon prestanka proizvodnje Grande Punta, i još ranije jednog od najpopularnijih modela, Fiata Punto, koji se takođe proizvodio u Kragujevcu. Međutim, dužinom bi pokrio i C, takozvani “Golf” segment u koji spadaju automobili srednje veličine.

Prema zasad dostupnim informacijama, Fiat Giardiniera bio bi produžena verzija modela Fiat 500, s mjestima za pet putnika i nešto većim prtljažnikom. Riječ je o modelu koji se tek treba pojaviti, a utemeljen je na najprodavanijem modelu talijansko-američke korporacije, Fiatu 500. Taj novi model najavljen je prošle godine, kada je predstavljen petogodišnji plan rada Fiata. Kragujevačka tvornica trenutno proizvodi samo onoliko kolika je potražnja, pa je u proteklih godinu dana bilo nekoliko prekida proizvodnje. Prema pisanju talijanskih medija, u Srbiji bi se mogao proizvoditi i terenac B segmenta.

Komentirajte prvi

New Report

Close