U Herceg Novom otvoreno 15 hotela, čekaju Ruse, Ukrajince i goste iz regije

Autor: Poslovni dnevnik , 15. travanj 2021. u 22:00
Za ljetni odmor u Herceg Novom ima dosta upita i iz zemalja zapadne Europe/PD

Sigurno je da će hotelijeri i iznajmljivači privatnog smještaja smanjiti cijenu turistima iz susjednih zemalja.

U Herceg Novom umjereno su optimistični kada je riječ o uspješnosti turistički sezone, bez obzira na epidemiološku situaciju, javlja agencija Mediabiro. Zasad, u toj crnogorskoj općini otvoreno je 15 hotela, a pripreme za doček turista odvijaju se prema planu, rekli su iz Turističke organizacije (TO) Herceg Novi.

“Sve gradske službe koje su zadužene za pripremu ljetnje sezone odrađuju svoj posao i velikim dijelom privode ga kraju. Cjelokupno turističko gospodarstvo: hotelijeri, iznajmljivači privatnog smještaja, vlasnici restorana spremni su za dolazak gostiju.

Međutim, razvoj će ovisit o epidemiološkoj situaciji. Na to smo usredotočeni. Svjesni smo da će cijepljenje najviše pomoći”, rekla je Natalija Terzić iz TO Herceg Novi.

Ona je dodala je da TO Herceg Novi želi da se cijepe svi turistički djelatnici u gradu. Podsjetila je da Herceg Novi, kao i Crna Gora, ima Safe travels certifikat. Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje destinacijama sigurnim za turizam.

11

turističkih objekata ima certifikat Safe travels

“To je nešto zbog čega će se turisti lakše odlučiti za boravak u našem gradu. U Herceg Novom već 11 objekata ima taj certifikat. Tako da će to sigurno pridonijeti da gosti lakše izaberu mjesto gdje će provesti odmor tijekom ljetne sezone”, objasnila je Terzić.

Emitivna tržišta su regija, Rusija i Ukrajina. Terzić je dodala da ima dosta upita i iz zapadne Europe, uključujući Skandinaviju.

“Kada je riječ o gostima iz regije sigurno je da će hotelijeri, odnosno iznajmljivači smještaja, izaći ususret tako što će za manju cijenu u odnosu na prethodne godine ponuditi istu, ako ne i veću kvalitetu”, istaknula je Natalija Terzić.

Pod pokriviteljstvom Nacionalne turističke organizacije TO Herceg Novi provodi kampanju pod nazivom “U društvu prirode”.

“To sigurno privlači turiste, a Herceg Novi obiluje prirodnim ljepotama, zaleđem gdje su brojne pješačke i biciklističke staze, avanturistički park, sela s autentičnom mediteranskom arhitekturom, organski proizvodi, pješčane plaže i brojna izletiša. To je nešto što se sviđa turistima sa Zapada”, zaključila je Terzić.

Komentirajte prvi

New Report

Close