Gradi se najveći šoping centar u regiji vrijedan 20 milijuna eura, otvorit će oko 400 novih radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2024. u 10:44

Stečaj je zbrinuo i oko 130 radnika koji su uspjeli da naplate svoja potraživanja.

Investitor iz Bijeljine uložit će oko 40 milijuna KM (20 milijuna eura) u Doboj u kome gradi najveći tržni centar u regiji.

– Trenutno na teritoriju Doboja ne postoji nikakav sličan objekt, gdje na jednom mjestu imate mjesto za uživanje, zabavu, kupovinu… A i zbog samog geografskog položaja i činjenice da je Doboj prometno čvorište, da se u neposrednoj blizini nalazi drugi entitet i granica sa Republikom Hrvatskom – za RTRS je rekla Jadranka Ostojić, zamjenica direktora kompanije City Mall iz Bijeljine.

Najveći objekt te vrste u regiji trebalo bi biti završen do rujna. Otvorit će oko 400 novih radnih mjesta. Mišljenja Dobojlija o gradnji trgovačkog centra su podijeljena. Јedni smatraju da je dobro da Doboj ima takav takav centar, dok drugi smatraju da je tržnih centara i previše i da bi trebalo novac ulagati u proizvodnju.

Trgovački centar gradi se na lokaciji bivše fabrike kompresora i pneumatskih alata Trudbenik čije je nekretnine u procesu stečaja za 12 mil KM kupio bijeljinski investitor.

Dragan Prodić, stečajni upravitelj, naveo je da u bivšem Trudbeniku neće više biti proizvodnje, već će biti otvorena trgovina od koje će koristi imati sam grad.

Mato Kulaš, predsjednik Okružnog privrednog suda u Doboju, rekao je da je bilo upita zašto se nije nastavila proizvodnja i zašto nije izvršena reorganizacija.

– Јednostavno nije bilo zainteresiranih subjekata koji bi možda zadržali tu djelatnost – kaže Kulaš.

Stečaj je zbrinuo i oko 130 radnika koji su uspjeli da naplate svoja potraživanja.

Predrag Јorgić, predstavnik radnika, istakao je da je ovo jedinstven uspjeh da je neka firma prodatn u za neku normalu cijenu, jer se tim novcem isplatio dug radnicima, pa čak i, kako kaže, nešto kamata na neisplaćene plate.

Komentirajte prvi

New Report

Close