U BiH uskoro počinje s radom novi mobilni operater

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2020. u 13:07
Foto: Shutterstock

Kompanija je sklopila ugovor s banjalučkim Mtelom preko čije će mreže davati usluge.

U Bosni i Hercegovini uskoro bi trebao početi s radom novi davatelj mobilnih telekomunikacijskih usluga, doznaje portal BiznisInfo. Riječ je o tvrtki Novotel čije je sjedište u Sarajevu.

Ta kompanija ubrzano se priprema za početak rada. Kako doznaje portal, kompanija je sklopila ugovor s banjalučkim Mtelom preko čije će mreže davati usluge. Ta je informacija za BiznisInfo potvrđena iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

“Tvrtke Mtel iz Banja Luke i Novotel  iz Sarajeva zaključile su ugovor o pristupu mreži Mtela s ciljem da se Novotelu omogući da na mreži Mtela pruža mobilne telefonske usluge”, rečeno je za BiznisInfo iz RAK-a. Taj ugovor je dostavljen Agenciji uz zahtjev za registraciju davatelja mobilnih telefonskih usluga.

Uvjet za početak rada je da Novotel i Mtel obave brojne druge predradnje nužne za davanje usluge. Tu spada pribavljanje posebne mobilne numeracije, tiskanje SIM kartica, omogućavanje prijenosa brojeva, zakonitog presretanja, kao i drugi administrativni i tehnički preduvjeti.

Prilikom davanja usluga Novotel će koristiti telefonsku numeraciju tj. blokove brojeva Mtela. Novotel bi trebao I koristiti kod 067 koji je dodijeljen Mtelu. Osnivač Novotela je tvrtka Pro Futuro iz Mostara čiji je vlasnik Mario Raspudić. Direktor kompanije je Ivan Kožul.

Komentirajte prvi

New Report

Close