Kao na zapadu: Nova bolnica imat će sedam katova i 10 operacijskih dvorana, suvremenu tehnologiju i 350 zaposlenih

Autor: Poslovni dnevnik , 30. siječanj 2023. u 14:21
ASA bolnica gradi se u ulici Džemala Bijedića, u naselju Otoka/PD

Postojanje takve ustanove, istaknuo je Efendić, otvara mogućnosti i stručnjacima širom svijeta rođenim u BiH da se vrate i rade u svojoj zemlji.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor projekta ASA bolnice Rasim Jusufović sa suradnicima su obišli gradilište prve privatne bolnice u BiH, a koja se gradi u općini Novi Grad, u ulici Džemala Bijedića, u naselju Otoka.

ASA bolnica na sedam katova imat će kapacitet 180 bolničkih kreveta, 10 operacijskih dvorana, a osigurat će radna mjesta za oko 350 zaposlenih.

Novi sustav komunikacija
“Kao načelnik Općine prvi put sam obišao gradilište najveće investicije u području zdravstva u općini Novi Grad Sarajevo, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Sretan sam kao načelnik da se to događa u našoj općini. Ulaganje je važno i za naš građevinski sektor jer je na njemu naših stotine građevinskih radnika. Sam objekt potpuno je opremljen suvremenim tehnologijama, a mi smo zemlja koja je u 21. stoljeću u potrebi za razvojem u svim područjima.

Kao društvo izdvajamo puno novca za zdravstvene usluge putem naših fondova, ali te usluge nisu tako dobre. Vjerujem da će takva bolnica poslužiti kao primjer kako se boriti za svakog pacijenta. Kad sam razgovarao s menadžmentom bolnice, shvatio sam da će se oni do kraja boriti za svakog pacijenta, što bi trebale raditi sve ustanove, a mi to u zdravstvenom sistemu nažalost nemamo”, kazao je načelnik Efendić.

Postojanje takve ustanove, istaknuo je Efendić, otvara mogućnosti i stručnjacima širom svijeta rođenim u BiH da se vrate i rade u svojoj zemlji. Direktor projekta ASA bolnice Rasim Jusufović kazao je da građevinski radovi idu po planu. Kao novitet u zdravstvu BiH istaknuo je sustav komunikacija pacijenata s obiteljima koje bi u svakom trenutku bili upoznati sa situacijom.

Rodilište na trećem katu
Dodao je i da se radi na obradi prijava za zapošljavanje, a bolnica će pružati najvišu medicinsku uslugu po zapadnim standardima.

“Ponosni smo i na to što će u bolnici biti rodilište, koje će se smjestiti na trećem katu naše zgrade. Uskoro će i buduće majke moći vidjeti kako će sve to izgledati i koje će im usluge sve biti pružene”” kazao je direktor Jusufović.  Završetak radova očekuje se krajem 2023. kad će bolnica otvoriti vrata za sve pacijente.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bravo za susjede. Samo da uspiju izgurati projekt do kraja!

New Report

Close