Tvrtka Imobiliare Beganović gradi tvornicu vrijednu 1,5 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 23. travanj 2022. u 07:28
Novi pogon bit će smješten u cazinskoj Poslovnoj zoni Ratkovac, a posao će dobiti 30 radnika/PD

U cazinskoj Poslovnoj zoni Ratkovac počela je realizacija još jednog projekta koji pripada metalskoj industriji, a riječ je o domaćoj BiH investiciji vrijednoj tri milijuna maraka.

U cazinskoj Poslovnoj zoni Ratkovac počela je realizacija još jednog projekta koji pripada metalskoj industriji, a riječ je o domaćoj BiH investiciji vrijednoj tri milijuna maraka (oko 1,5 mil. eura).

Projekt realizira kompanija Imobiliare Beganović, odnosno njena poslovna jedinica Metal Grate, koja se bavi proizvodnjom, obradom i trgovinom metalom.

”Izgradnjom nove tvornice proširujemo posao u obradi metala jer je postojeći pogon mali i za njega plaćamo visok najamninu, te smo odlučili izgraditi svoju proizvodnu halu površine oko 4000 četvornih metara.

Krenuli smo s pripremom projekta i nadam se da bi mogli početi izgradnju na proljeće 2023. godine”, objasnio je za Faktor Hamdija Ljubijankić iz tvrtke Metal Grate.

Procjena je da će se u projekt uložiti oko tri milijuna maraka, ali zbog rasta cijena sirovina nitko ne može biti siguran koliko će na kraju stajati izgradnja tvornice. ”Veliki su poremećaji na tržištu posebno kada je riječ o cijenama željeza, ali tu se ne može ništa promijeniti.

Naša je namjera da pogon izgradimo što prije i zaposlimo još 30 novih radnika. Počeli smo raditi i na istraživanju tržišta da vidimo kakve su nam mogućnosti za proširenje kapaciteta”, ističe Ljubijankić.

On dodaje da će moći osigurati potreban broj radnika iako mnogi metalski radnici odlaze raditi u EU.

”Mi radnicima osiguravamo optimalne uvjete za rad što znači i da imaju solidnu plaću”, tvrdi Ljubijankić. Iako su počeli raditi na obradi metala na početku pandemije koronavirusa, kada su počele rasti cijene željeza, Metal Grate već izvozi u Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, a 2021. godine promet je iznosio oko milijun maraka (oko 511.000 eura)

Komentirajte prvi

New Report

Close