Bosanska tvrtka kupila tvornicu u Njemačkoj

Autor: Poslovni dnevnik , 27. ožujak 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Kompanija započela godinu s novim zapošljavanjem i još većim ambicijama.

Tvrtka ATT iz Gornjeg Vakufa je 2023. godinu završila s velikim proširenjem kapaciteta, a 2024. započela s novim zapošljavanjem i još većim ambicijama.

Tvrtka specijalizirana za strojnu obradu metala napravila je značajan iskorak realizacijom jedne od najvećih investicija u svojoj povijesti, a to je kupnja tvornice za obradu metala u Njemačkoj.

Rastu apetiti
“Nakon što smo prošle godine proširili kapacitete za oko 30 posto, u ovu smo godinu ušli s velikim ambicijama. Otvorila nam se prilika i mogućnost kupnje tvornice koja se bavi istom ili sličnom djelatnošću. Postigli smo dogovor s vlasnicima i u svibnju će kompletna oprema biti prebačena u Gornji Vakuf “, kazao je za BiznisInfo.ba direktor ATT-a Adnan Telalović. Kompletna proizvodnja tako će se iz Njemačke preseliti u poslovnu zonu Batuški lug i u novu, modernu tvornicu koja je trenutno u izgradnji.

93

posto proizvodnje ATT-a namijenjeno je izvozu

“U tijeku je izgradnja novog objekta u kojem će biti smještena oprema. Trenutačno imamo blizu 7000 četvornih metara pod krovom, a novom investicijom ta će se površina povećati na 9000 četvornih metara. Ovaj potez omogućit će nam pokretanje proizvodnje dijelova za jednu od najvećih svjetskih kompanija u automobilskoj industriji – rekao je Telalović.

Završetak izgradnje nove proizvodne hale planiran je u svibnju, a početak proizvodnje u lipnju 2024. godine. Nova investicija realizirana je u sklopu strategije rasta i razvoja tvrtke, a ukupna vrijednost je oko 2,5 milijuna KM.

To će svakako značiti nova radna mjesta u tvrtki koja trenutno zapošljava 212 radnika. Oglas za prijem novih radnika je već objavljen. “Već početkom godine zaposlili smo 17 novih ljudi, a planiramo još 30, tako da ćemo do lipnja imati 55 novih zaposlenika”, rekao je Telalović.

Osnovna djelatnost ATT-a je strojna obrada metala, a najvažniji segment je proizvodnja osovina za perilice rublja kojima isporučuju renomirane svjetske proizvođače perilica rublja.

Disperzirani kupci
Tvrtka se bavi i proizvodnjom metalnih dijelova za automobilsku, elektroindustriju, poljoprivrednu mehanizaciju i građevinarstvo, kao i tokarenih dijelova prema nacrtima i zahtjevima naručitelja.

“Prisutni smo u autoindustriji, radimo za velike tvrtke, za Schaeffler grupu, za Linde, za Volkswagen, za Continental radimo već dugo… Ali prisutni smo i u svim drugim industrijama. Primjerice, radimo za Gorenje, koje je već 20 godina jedan od naših najvećih kupaca, za njih radimo osovine za perilice rublja… Velikim uspjehom smatramo što smo uspjeli napraviti tu disperziju”, rekao je Telalović.

Vrijedan je podatak da je čak 93 posto proizvodnje iz pogona u Gornjem Vakufu namijenjeno izvozu. Preostali dio se isporučuje stranim tvrtkama koje posluju u Bosni i Hercegovini.

Komentirajte prvi

New Report

Close