Turističko naselje Luštica Bay dobiva novi luksuzni hotel

Autor: Poslovni dnevnik , 04. lipanj 2020. u 12:27
Općina Tivat stavila je na javni uvid elaborat procjene utjecaja na okoliš za planirani hotel Marina

U drugoj fazi planirana je gradnja dodatnih sedam depandansa sa smještajnim jedinicama, glavnog bazena s površinama za odmor, restorana, kao i glavne kuhinja.

Unatoč potpuno neizvjesnoj ovogodišnjoj sezoni u Crnoj Gori planira se gradnja novih velikih turističkih kapaciteta. U sklopu kompleksa Luštica Bay, turističkog gradića s marinom, stanovima i hotelima blizu Kotora i Tivta, kojeg razvija Orascom Development, planira se gradnja još jednog hotela visoke kategorije.

Tajništvo za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj u Općini Tivat stavilo je na javni uvid elaborat procjene utjecaja na okoliš za planirani hotel Marina.

Smještaj u središtu naselja

“Naselje Luštica Bay obuhvaća 700 hektara prvoklasne lokacije na crnogorskoj obali, uz korištenje punog potencijala neposredne blizine međunarodnog aerodroma Tivat. Unutar parcele UP 75, Marina Hotel je kompleks smješten u središtu, s pogledom na jadransku obalu. Kao dio šire zajednice Luštica Baya, hotel se prirodno širi u skladu s integriranim razvojem naselja, sa svojim sobama i pratećim sadržajima raspoređenim preko brežuljaka”, piše u elaboratu.

Hotelski kompleks gradit će se u fazama. Izgradnja će početi pripremnim radovima, a u sljedećoj fazi gradit će se glavni hotelski objekt, recepcija i lobi, kao i 17 depandansa sa smještajnim jedinicama, te pentahaus vile. “U sklopu ove faze bit će izgrađena i garaža kao i trafostanicu za opskrbu električnom energijom Marina Hotel kompleksa, zajedno s dizel električnim agregatom”, stoji u planu.

U drugoj fazi planirana je gradnja dodatnih sedam depandansa sa smještajnim jedinicama, glavnog bazena s površinama za odmor, restorana, glavne kuhinje s prostorijama za osoblje. Druga faza podrazmijeva i izgradnju fitness kluba sa sportskim programima i spa bazena s pratećim sadržajima. Treća faza izgradnje Marina Hotel kompleksa donijet će dvorane za sastanke i predstave te casino.

U sklopu prve faze planirano je 292 kreveta, raspoređenih u 132 smještajne jedinice u 17 depandansa. ”Od toga je 16 apartmana podijeljeno na šest jednosobnih i 10 dvosobnih apartmana.

Svaka jedinica ima terasu ili balkon. Tu je planirana i izdvojena penthaus vila postavljena uz zapadnu granicu parcele s privatnim terasama, bazenom i pogledom na more.

‘Ulaganje će biti transparentno’

S druge strane, kompanija Adriatic Properties, uložit će do kraja ove godine 22 milijuna eura u izgradnju hotela Kraljičina plaža u Budvi, rečeno je na sjednici Odbora za praćenje realizacije odluke o davanju u dugoročni zakup Mamule i Kraljičine plaže.

Dragan Miković, izvršni direktor HTP-a Miločer, tvrtke u čijem je vlasništvu zemljište na kojem se gradi hotel, poručio je da će ulaganja Adriatic Propertiesa biti transparentno. Prema njegovim riječima, hotel treba biti završen najkasnije tri godine od dobivanja građevinske dozvole, tj. od 1. studenoga 2019. kada je počela izgradnja.

Hotel Kraljičina plaža, na kojem radove izvodi crnogorska tvrtka Bemax, prostirat će se na bruto površini većoj od 21.000 kvadrata. Prema riječima Damira Davidovića, državnog tajnika Ministarstva turizma i održivog razvoja, u novi hotel od pet zvjezdica bit će uloženo 73 milijuna eura. Hotel će imati ukupno 126 smještajnih jedinica.

Komentirajte prvi

New Report

Close