Tropic ribarstvo prva BiH tvrtka koja će izvoziti ribu u Rusiju

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2020. u 21:59
Foto: Pixsell

Veliko rusko tržište privlačno je za kompanije iz BiH koje se bave uzgojem ribe.

Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, izjavio je da su stvoreni preduvjeti za izvoz ribe iz BiH u Rusku Federaciju, te da se u sljedećem razdoblju očekuje početak izvoza.

“Ured za veterinarstvo BiH, u suradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, usaglasio je certifikat s Ruskom Federacijom i uskoro očekujemo izvoz ribe na to značajno tržište. Prema postojećoj praksi, trebao bi uslijediti proces certificiranja domaćih kompanija za izvoz, u sklopu kojeg se očekuje dolazak nadležnih ruskih inspektora u BiH”, rekao je Košarac.

On je dodao da je trenutačno za izvoz ribe u Rusiju nominirana kompanija Tropic ribarstvo Ribnjak Janj iz Banja Luke, te je izrazio nadu da će uskoro biti povećan broj kooperanata iz RS i FBiH. “U potpunosti smo opredijeljeni za suradnju s Rusijom jer je njihovo tržište veliko i značajno za poboljšanje poslovanja domaćih kompanija. Uvjeren sam da kompanije iz RS i FBiH prepoznaju taj kapacitet i da će se ubrzo njihovi proizvodi naći na ruskom tržištu”, istaknuo je ministar Košarac.

On je najavio da će u sljedećem razdoblju o ovom procesu razgovarati s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH, te dodao da će Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH nastaviti raditi na otvaranju novih tržišta za plasman domaćih proizvoda s ciljem zaštite domaće proizvodnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close