Trivić: Intenzivno pregovaramo s Turkish Airlinesom

Autor: Poslovni dnevnik , 29. kolovoz 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Osim linije za Istanbul, banjalučka zračna luka dogovara i druge letove za novu sezonu koja počinje u ožujku 2024.

Vršiteljica dužnosti direktorice Aerodroma Banja Luka Natalija Trivić kazala je za Bloomberg Adria TV da je postignut napredak u pregovorima s Turkish Airlinesom o uspostavi nove zračne linije između Banja Luke i Istanbula.

Na pitanje dokle su stigli pregovori s ovom aviokompanijom, Trivić je istaknula: : – Trenutno radimo na uspostavljanju komunikacije i pregovaramo s Turkish Airlinesom o mogućnosti uspostave linije Banja Luka – Istanbul.

U rujnu bismo trebali ići i direktno u sjedište Turkish Airlinesa u Istanbulu kako bismo nastavili daljnje pregovore oko uspostave ove linije, kazao je Trivić. Dodala je da za uspostavu ove linije postoji veliki interes građana, turističkih agencija i privrednika iz sjevernog dijela BiH.

Osim linije za Istanbul, banjalučka zračna luka dogovara i druge letove za novu sezonu koja počinje u ožujku 2024. godine.

– Na proljeće ćemo pokušati uspostaviti novu liniju za Atenu i dogovoriti charter let za Cipar, ali i jednu od mediteranskih destinacija poput Barcelone, dodala je.

Podsjetimo, početkom ljeta izvijestili smo kako je za koncesdiju nad banjalučkim aerodromom zainteresirana kompanija Vinci Airports, koja upravlja beogradskim aerodromom već nekoliko godina.

Nastavak razgovora očekuje se narednih mjeseci. Osim koncesija vezanih uz zračne luke, tvrtka Vinci bavi se građevinarstvom, transportom, poput zračnog, željezničkog i cestovnog prometa te je jedna od najvećih europskih kompanija.

Komentirajte prvi

New Report

Close