Trebinje će platiti testiranje svih zaposlenih u gradskim hotelima

Autor: Poslovni dnevnik , 20. travanj 2021. u 22:00
Prioritet za ozbiljniju turističku sezonu trebalo bi biti masovno cijepljenje turističkih djelatnika

U gradskom proračunu za pomoć sektoru turizma i gospodarstvu za sada je planirano 100.000 maraka.

Grad Trebinje će, u suradnji s Domom zdravlja i Bolnicom Trebinje, osigurati besplatno testiranje svih zaposlenih u hotelima na području tog grada, kojih je oko 200. To je dogovoreno nakon sastanka predstavnika Gradske uprave i zdravstvenih ustanova Trebinja s ugostiteljima i hotelijerima.

“Testiranja će se obavljati o trošku Grada, što će biti samo jedan od načina na koji ćemo reagirati kako bi pomogli tom sektoru”, kazao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Prema njegovim riječima, u gradskom proračunu za pomoć sektoru turizma i gospodarstvu za sada je planirano 100.000 maraka (oko 50.000 eura), a bude li potrebno izdvojit će se još i više novca.

“Zdravlje nam je i dalje najvažnije, ali i gospodarstvo mora živjeti, tako da je naša pomoć nužna”, dodao je Ćurić, objašnjavajući da je jedan od načina pomoći da se određeni poduzetnici skupštinskim odlukama oslobode dijela obveza.

Vanja Šipovac, direktorica za turizam, hotelijerstvo i ugostiteljstvo Poslovnog sustava Swisslion Takovo, pozdravila je besplatno testiranje, ističući da bi prioritet u sljedećem razdoblju, za ozbiljniju turističku sezonu, trebalo biti masovno cijepljenje turističkih djelatnika, ali i ljudi koji rade u medijima i koji promoviraju turizam.

Ona je dodala da bi, s druge strane, dobro bilo da i turisti imaju neku potvrdu da su cijepljeni, da nemaju koronu ili da su je preboljeli.

Komentirajte prvi

New Report

Close