Toyo Tires u kolovozu gradi tvornicu u Inđiji

Autor: Poslovni dnevnik , 14. srpanj 2020. u 21:59
U tvornicu automobilskih guma Japanci ulažu 400 mil. eura/Pixabay

Kompleks će biti sastavljen iz glavnog proizvodnog objekta s proizvodnim pogonom, valjaonicom i skladištem.

Vladimir Gak, gradonačelnik Inđije, rekao je da će temeljni kamen za izgradnju japanske tvornice Toyo Tires biti položen u kolovozu ove godine.

“Zbog koronavirusa rok za početka gradnje je odgođen od travnja do kolovoza. Nema dana da ne razmijenimo poruke sa službama iz vlade Srbije kao i s japanskim ulagačem”, tvrdi Gak i poručuje da se komunikacija odvija svakodnevno. Ulaganje ide svojim tokom, uz minimalno kašnjenje s obzirom na nastalu situaciju, prenosi portal pazovaindjijavesti.com.

Proizvodni kompleks za potpuno automatiziranu proizvodnju guma za automobile i kamione nalazit će se na parceli od gotovo 64 hektara, a predviđena je proizvodnja 5 milijuna automobilskih guma godišnje.

Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 400 milijuna eura, a prema najavama trebalo bi biti otvoreno više od 500 radnih mjesta. Dolazak kompanije Toyo Tires u Srbiju najavljen je prošlog ljeta, kada je rečeno da će tvornica u Inđiji biti prva europska tvornica poznatog japanskog proizvođača auto guma.

Kompleks će biti sastavljen iz glavnog proizvodnog objekta s proizvodnim pogonom, valjaonicom i skladištem, a uz glavni objekt, prema projektu, predviđeni su prateći objekat za prijem sirovina, glavna upravna zgrada za administraciju, zgrada za radnike s kantinom, radionice te objekti za održavanje i testiranje guma.

Komentirajte prvi

New Report

Close