Toplice i Andrićgrad najtraženiji za korištenje turističkih vaučera

Autor: Poslovni dnevnik , 18. lipanj 2020. u 22:00
Foto: GettyImages

Turistički vaučer u iznosu od 100 KM (oko 50 eura) može se iskoristiti do 15. studenoga ove godine.

Najveći broj građana Republike Srpske odlučio se za toplice te Andrićgrad u Višegradu kao destinacije u kojima žele iskoristiti svoj turistički vaučer, pokazuju dosad pristigle prijave.

U Ministarstvu trgovine i turizma RS od ponedjeljka već je pristiglo nekoliko desetaka prijava građana za dodjelu turističkih vaučera za subvencioniranje troškova smještaja u ugostiteljskim objektima, i to za turističke objekte koji su na popisu ministarstva.

Pravo na prijavu za turističke vaučere imaju svi građani Republike Srpske koji imaju prebivalište na području tog BiH entiteta, uključujući i građane s prebivalištem na području Brčko distrikta, a koji imaju državljanstvo RS. Dragana Šobot, tajnica Udruženja trgovine, turizma i ugostiteljstva u Privrednoj komori RS, podsjeća da zbog posljedica izazvanih koronavirusom najviše problema imaju turizam i ugostiteljstvo.

“Vidjet ćemo koliko će projekt turističkih vaučera pokriti te gubitke, ali to je nešto što će utjecati na svijest građana o značaju našeg turizma, o ljepotama koje imamo u RS”, rekla je Šobot za Nezavisne novine. Ona očekuje da će projekt s turističkim vaučerima sigurno pomoći turističkim kompanijama, ali i da će utjecati na sve građane Republike Srpske da se okrenu vlastitim potencijalima.

“Eto, i sve zemlje u okruženju pozivaju građane da odmor koriste na svojim destinacijama, pa zašto ne bismo i mi? Imamo lijepe destinacije, brojne lokacije koje imaju što ponuditi. Trebamo se okreneti razvoju domaćeg turizma”, objasnila je tajnica Udruženja trgovine, turizma i ugostiteljstva.

Turistički vaučer u iznosu od 100 KM (oko 50 eura) može se iskoristiti do 15. studenoga ove godine samo kod ugostitelja ili turističkih agencija koji su upisane u evidenciju dostupnu na internet stranici Ministarstva trgovine i turizma.

Na popisu prijavljenih objekata u kojima se može koristiti vaučera nalazi se 27 ugostitelja, kao što su ZTC Banja Vrućica (hoteli Kardial, Posavina i Srbija te etno-selo Usora), ZTC Banja Kulaši, Banja Dvorovi, Terme Laktaši, Andrićev konak i drugi.

Komentirajte prvi

New Report

Close