Teva prodala tvornicu lijekova Zdravlje iz Leskovca

Autor: Poslovni dnevnik , 12. siječanj 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

Baystone Group i Frontier Pharma dogovorili su se da će zadržati zaposlene u tvornici najmanje dvije godine.

Frontier Pharma i Baystone Group postigli su sporazum s izraelskom kompanijom Teva da od nje preuzmu tvornicu Zdravlje u Leskovcu, objavile su te kompanije.

Baystone Group i Frontier Pharma dogovorili su se da će zadržati zaposlene u tvornici najmanje dvije godine, priopćio je Actavis, koji je regionalno predstavništvo Teve za Srbiju i Crnu Goru. Teva je u ožujku 2020. godine objavila da traži strateškog partnera za tvornicu u Leskovcu.

Kako je navedeno, Tevina odluka da proda Zdravlje u skladu je s kompanijinom globalnom strategijom da optimizira konkurentnost usuglašavajući svoje proizvodne kapacitete s potrebama pacijenata.

“Drago nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Zdravlju i njegovim zaposlenicima u našu kompaniju. Namjera nam je da tijekom ove tranzicije blisko sarađujemo s Tevom i razvijamo kompaniju širenjem njenih mogućnosti i dovođenjem novih proizvoda u tvornicu”, rekao je Levent Selamoglu, predsjednik kompanije Frontier Pharma.

Kiren Naidoo, izvršni direktor Frontier Pharma, kaže da žele zadržati status Zdravlja kao vrhunskog međunarodnog dobavljača lijekova sa snažnim fokusom na potrebe kupaca, zdravstvenih djelatnika i pacijenata.

Prodaja Zdravlja osigurat će također stabilnu opskrbu postojećim medicinskim proizvodima. “I nakon promjene vlasnika Zdravlja Tevini ključni ciljevi za opskrbu kupaca i pacijenata u Srbiji ostaju nepromijenjeni. Naša kompanija ostaje posvećena poboljšanju života pacijenata i ovo tržište ostaje za naše poslovanje strateški važno”, kaže Pavle Marjanović, glavni direktor Teve za Srbiju.

Tvornica Zdravlje u Leskovcu proizvodi lijekove za kardiovaskularne, neurološke i resporatorne bolesti. Ima odobrenja za opskrbu brojnih tržišta uključujući ona zapadne i istočne Europe, Velike Britanije, Australije, Južne Amerike i Meksika.

Frontier Pharma je specijalizirani investitor i operater farmaceutskih proizvoda sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Kompanija ima nekoliko desetljeća iskustva u farmaceutskoj industriji diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike.

Grupa je dobro poznata po svojim proizvodima i kao ugovorni proizvođač za niz multinacionalnih kompanija. Baystone Group čine specijalizirani farmaceutski investitori sa sjedištem u Velikoj Britaniji i SAD-u, usko povezani s rastom kompanija SICOR i IVAKS.

Grupa je glavni dioničar kompanije Flynn Pharma, koja razvija poslovanje diljem Velike Britanije, Irske i Njemačke te ima portfelj farmaceutskih investicija koje obuhvaćaju biotehnologiju i naprednu isporuku lijekova.

Komentirajte prvi

New Report

Close