Teva do kraja godine tvornicu Zdravlje u Leskovcu prepušta novom vlasniku

Autor: Poslovni dnevnik , 15. ožujak 2020. u 21:59
Zdravlje je jedna od najsuvremenijih tvornica lijekova u regiji, veliki opskrbljivač srpskog tržišta i izvoznik

Zdravlje je jedna od najsuvremenijih tvornica u regiji i veći dio proizvodnje plasira na oko 40 svjetskih tržišta.

Farmaceutska kompanija Teva objavila je da u sklopu restrukturiranja svoje globalne proizvodne mreže namjerava svoje proizvodne operacije u tvornici Zdravlje u Leskovcu prepustiti novom strateškom partneru.

“Ta odluka se temelji na Tevinom strateškom planu optimizacije i unaprjeđenja učinkovitosti globalnih kapaciteta kroz smanjenje troškova u skladu sa zahtjevima tržišta i nije temeljena na nedostacima ili problemima s poslovnim rezultatima ili zahtjevima kvalitete koji se odnose na tvornicu Zdravlje i njene zaposlenike”, navedeno je na web stranici kompanije Actavis, koja je članica Teva grupe.

Tvornica Zdravlje postala je dio Teve 2016. godine za vrijeme globalnih akvizicija kompanije Actavis. Zdravlje je jedna od najsuvremenijih tvornica u regiji i veći dio proizvodnje plasira na oko 40 svjetskih tržišta. Usto je i jedan od najvećih opskrbljivača domaćeg tržišta lijekova, ali i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji.

“Za vrijeme tranzicije i preuzimanja od strane novog strateškog partnera bit će osigurana opskrba svim lijekovima u skladu s ranije preuzetim obvezama prema tržištu Srbije i u drugim zemljama.

S novim strateškim partnerom bit će ugovoren nastavak proizvodnje dijela Tevinih lijekova u sljedeće dvije do tri godine, kako bi se osiguralo dovoljno vremena za prilagodbu novim okolnostima. Preuzimanje tvornice Zdravlje treba završiti do kraja 2020. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close