Televizijsko tržište u regiji privlači i globalne igrače

Autor: Poslovni dnevnik , 21. svibanj 2024. u 22:00
Sve više globalnih igrača pojavljuje se ne samo u ulozi prodavatelja već i u ulogama investitora pa i kupaca programa proizvedenih u regiji/Shutterstock

Vodeći europski i američki studiji predstavit će svoj najnoviji sadržaj. televizijsj

Televizijsko tržište u regiji sve je važnije i za igrače na širem europskom prostoru. Sve više njih pojavljuje se ne samo u ulozi prodavatelja već i u ulogama investitora pa i kupaca programa proizvedenih u regiji.

O tome će se od 10. do 13. lipnja razgovarati na četverodnevnom događaju NEM Dubrovnik, a dolazak je najavilo više od 145 najrelevantnijih kupaca iz Srednje i Istočne Europe, prenosi Hina.

Između ostalog, razgovarat će se o najnovijim i najinovativnijim pristupima nabavi sadržaja, utjecaju linearne televizije na medijski krajolik Srednje i Istočne Europe i transformaciju vezanu za rast digitalnih platformi, strategijama za globalni uspjeh sadržaja iz Srednje i Istočne Europe, porastu streaming partnerstava zbog isplativog poslovanja, kvalitetnog sadržaja i gledanosti, metodama privlačenja pozornosti publike u regiji i formuli za sljedeći hit-format te TV operaterima koji svakodnevno mijenjaju industriju ulaskom u streaming prostor i grupiranjem svojih streaming usluga i kanala.

Vodeći europski i američki studiji predstavit će svoj najnoviji sadržaj. IDTV (tvrtka All3Media Company) će predstaviti svoj strateški pristup i prikazati sadržaj poput svjetskog hita The Traitors, dužih formata poput Linga ili najnovijeg formata The Unknown.

Novi i uzbudljivi hit-krimić/triler Extractors predstavit će Keshet International i TV NOVA/VOYO. Amazon MGM Studios Distribution prikazat će nadolazeći programski raspored, Lionsgate će prikazati svoj najvažniji sadržaj za tržište Srednje i Istočne Europe, a Disney će predstaviti američke TV serije raznih podžanrova.

Umjetna inteligencija, naravno, bit će sveprisutna i ključna tema, a njezinu budućnost predstavit će vodeći stručnjaci iz industrije iz tvrtki Omdia, PlumResearch te Maria Valenzuela.

Komentirajte prvi

New Report

Close