Bitka u punom jeku: Novi igrač osvaja tržište

Autor: Poslovni dnevnik , 25. svibanj 2023. u 08:51
Foto: Shutterstock

Najveće prihode i dobit u prošloj godini imala je Mtel grupa (Mtel + preuzeta društva), a oni su iznosili 539 milijuna maraka.

Bitka na tržištu telekomunikacija je u punom jeku. Tradicionalni igrači i dalje drže svoje pozicije, a pridružuju im se novi “izazivači”, prenosi BiznisInfo.ba.

Najveće prihode i dobit u prošloj godini imala je Mtel grupa (Mtel + preuzeta društva), a oni su iznosili 539 milijuna maraka, uz neto dobit od 85 milijuna. Zabilježen je porast svih parametara.

Poslovnu 2022. godine Mtel je završio sa ostvarenom dobiti od 82,27 milijuna konvertibilnih maraka, što je rast od 7,97 milijuna konvertibilnih maraka, odnosno 10,72% u odnosu na rezultat ostvaren u 2021. godini.

BH Telecom je prošle godine ostvario ukupne prihode od oko 510 milijuna KM, dok je dobit iznosila oko 55 milijuna KM (pad od preko osam milijuna KM). Ova kompanija je zbog nešto slabijih rezultata na udaru kritika iz državne vlasti pa jew vrlo vjerojatno da će uskoro doći i do promjena u menadžmentu kompanije.

Trenutni direktor BH Telecoma je šef Kantonalnog odbora SDA Sedin Kahriman kojem mandat važi još više od godinu. Pozitivno je poslovao i HT Mostar (Eronet), iako s daleko manjom dobiti od manje od milijun KM.

Zanimljivo je da je novi igrač na tržištu, tvrtka Novotel, poslovala pozitivno. Tvrtka je ostvarila prihode veće od milijun maraka i dobit od gotovo 400 tisuća maraka. Ako uzmemo u obzir da se radi o novom igraču na ovom vrlo konkurentnom i zahtjevnom tržištu, može se reći da je to veliki uspjeh.

Komentirajte prvi

New Report

Close