Telekom Srbija širi se u Njemačku, Švicarsku, Kanadu i SAD

Autor: Poslovni dnevnik , 15. lipanj 2020. u 21:59
Kompanija je već prisutna u Austriji,, gdje žive brojni srpski iseljenici, a u Njemačkoj planira otvoriti 30 podružnica

Kompanija je već prisutna u Austriji,, gdje žive brojni srpski iseljenici.

Nakon Austrije, gdje ima virtualnog mobilnog operatera, Telekom Srbija najavljuje ulazak na tržište još nekoliko zemalja.

“Konsolidirali smo naš projekt među iseljenicima i imamo velike ambicije da osim Austrije, gdje smo virtualni mobilni operator i davatelj TV usluga, poslovanje proširimo i na Njemačku, Švicarsku, SAD i Kanadu, rekao je za Večernje novosti Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju grupe Telekom Srbija.

“Postat ćemo virtualni mobilni operator i pružatelj internet usluga u Njemačkoj i Švicarskoj do kraja godine. Plan je da prije svega našim iseljenicima, ali i drugim korisnicima u tim zemljama, ponudimo objedinjene usluge. Otvorit ćemo više od 30 poslovnica samo u Njemačkoj”, rekao je Lučić.

Prema njegovim riječima, može se zaključiti da je Telekom Srbija od kraja 2019. i početka 2020. kompanija koja ide u odličnom smjeru. “Kabelski operatori koje smo preuzeli prve su godine poslovanja u našem vlasništvu postigli fantastične rezultate.

Ukupan prihod tih operatora, koji su objedinjeni pod brendom Supernova, bio je 66,5 milijuna eura, što je rast od 64% u odnosu na 2018. godinu. Posebno su dobri rezultati Kopernikusa, čiji je prihod 2019. iznosio 38,5 milijuna eura, a EBITA 18,3 milijuna eura”, objasnio je Lučić.

Komentirajte prvi

New Report

Close