Telekom Srbija ostaje u utrci za kosovski Ipko

Autor: Poslovni dnevnik , 06. srpanj 2020. u 22:00
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL

S njim u utrci su još sedam kandidata zainteresiranih za kupovinu operatera koji je u vlasništvu Telekoma Slovenije.

Telekom Srbija ušao je u drugi krug natječaja za kupovinu kosovske telekomunikacijske kompanije Ipko, doznaje Blic. S njim u utrci su još sedam kandidata zainteresiranih za kupovinu operatera koji je u vlasništvu Telekoma Slovenije.

Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe, rekao da su oni izuzetno zainteresirani za to preuzimanje.

“Naša ponuda nije politička već ekonomska i za nas vrlo važna u realizaciji našeg cilja da postanemo telekomunikacijski lider. Ne razumijem one koji uspoređuju ovu našu ponudu s ponudom koju smo dali u Albaniji prije dvije godine. Mi već poslujemo na području Kosova kao fiksni i mobilni operator i ne vidim zašto bi netko bio protiv našeg dodatnog ulaganja, jer je to dobro za korisnike i ekonomiju na tom području” objasnio je Lučić.

Telekom Srbija već ima 10,4 milijuna korisnika, od kojih je 2,4 milijuna internet i TV korisnika, što je u odnosu na 2018. više za 664.000. Telekom Srbija vlasnik je i kompanije M:tel u BiH, a koja je, pak, vlasnik niza drugih tvrtki.

Iako je Telekom Slovenije vlasnik 100 posto udjela u Ipku, Odbor Regulatornog tijela za elektronske i poštanske komunikacije donio je odluku po kojoj kosovski telekom ne može promijeniti vlasnika bez odobrenja tog tijela.

Komentirajte prvi

New Report

Close