Telekom Srbija dao najbolju ponudu za kosovskog operatera Ipko

Autor: Poslovni dnevnik , 25. lipanj 2020. u 22:00
Srpska telekomunikacijska kompanija za Ipko je ponudila 155 milijuna eura

U srpnju 2019. godine Telekom Slovenije pokrenuo je prodaju svog 100-postotnog udjela u Ipku.

Telekom Srbija dao je najvišu ponudu na natječaju za prodaju kosovskog operatera mobilne telefonije Ipko, objavio je to na svom Twitter nalogu Shpend Ahmeti, gradonačelnik Prištine. Ahmeti je napisao da je Telekom Srbija ponudio 155 milijuna eura, prenosi Blic.

Prema njegovim riječima, to znači da je srpska državna telekomunikacijska kompanija ponudila najvišu cijenu za preuzimanje kosovske kompanije. Ipak, Ahmeti tvrdi da bi ponuda Telekoma Srbija trebala biti blokirana.

“Prije nekoliko godina Albanac Elvin Guri želio je preuzeti Telenor banku, ali je njegovu ponudu blokirala Narodna banka Srbije. Najprije priznanje Kosova”, naveo je Ahmeti.

Prošle godine Telekom Srbija bio je zainteresiran i za kupovinu albanske kompanije Telekom Albanija. Ponuda beogrdaske kompanije financijski je bila najbolja i iznosila je oko 60 milijuna eura, ali je albanski premijer Edi Rama u listopadu prošle godine rekao da Telekom Srbija nije “preferencija” albanske vlade za kupovinu Telekoma Albanije.

Edi Rama je objasnio da njegova vlada obično ne sudjeluje u privatnim kupoprodajama, ali da želi izraziti svoje mišljenje budući je tržište mobilne telefonije strateški sektor.

U srpnju 2019. godine Telekom Slovenije pokrenuo je prodaju svog 100-postotnog udjela u Ipku. Ta odluka slovenske kompanije bila je tada objašnjena novom strategijom grupe slovenske telekomunikacijske grupe za razdoblje 2019.-2023. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close