Talijanski ulagač kupio zemljište gdje će izgraditi tvornicu željezničkih vagona i zaposliti 300 ljudi

Autor: Poslovni dnevnik , 15. studeni 2021. u 06:33
Guiseppe Franchi vlasnik je tvrtke Bosankar iz Bosanske Krupe/Ivica GaloviĆ/PIXSELL

Aleksandar Drljača, v. d. direktora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD, izjavio da se zajedničkim snagama poslovanje tog talijanskog ulagača može razviti do neslućenih granica.

Žarko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Prijedora, grada u Republici Srpskoj i talijanski ulagač Guiseppe Franchi potpisali su Prijedoru ugovor o kupoprodaji zemljišta za ulaganje koja će biti realizirano u novoj industrijskoj zoni Aerodrom 4, javlja Indikator.ba.

Gradonačelnik Kovačević je izjavio kako je grad preuzeo obvezu da u sljedećih šest mjeseci uloži u infrastrukturu, te da je ovo prva investicija tvrtke Bosankar u tom BiH gradu. Tvrtka Bosankar bavi se proizvodnjom kabina za poljoprivredne strojeve, kamione i industrijska vozila, a u Prijedoru namjeravaproizvoditi vagone za vlakove.

“Ovaj će ugovor možda promijeniti poslovnu sliku Prijedora. Posebno zahvaljujem gostima iz Italije zato što imaju poslovnu politiku koja je naklonjena BiH i RS. Nadamo se da će i ostali strani ulagači razmišljati na taj način, doći kod nas, a ne naše radnike odvoditi u druge zemlje”, rekao je Kovačević.

Guiseppe Franchi, vlasnik tvrtke Bosankar, rekao je da je prvo ulaganje u BiH obavio još 2004. godine u Bosanskoj Krupi gdje ima pogon koji zauzima 17.000 četvornih metara, a u kojeg je uložio više od 24 milijuna maraka (oko 12,2 mil. eura).

Aleksandar Drljača, v. d. direktora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD, izjavio da se zajedničkim snagama poslovanje tog talijanskog ulagača može razviti do neslućenih granica.

“Franchijev plan je da zaposli 300 radnika u sljedećih četiri do pet godina, a prosjek plaća koje dobivaju njegovi radnici u Bosanskoj Krupi je između 1500 i 2000 KM (od 767 do 1022 eura). Doista ne sumnjam da će pred njegovim vratima sutra biti velik broj radnika koji žele sebi osigurati egzistenciju u Prijedoru”, rekao je Drljača.

Komentirajte prvi

New Report

Close