Renomirani švicarski Schiller uskoro otvara novi pogon na 8000 kvadrata i najavaljuje zapošljavanja

Autor: Poslovni dnevnik , 22. svibanj 2024. u 13:58
Uz proizvodnju, u Tomislavgradu će djelovati i Odjel za razvoj, upravljanje kvalitetom, servis i marketing/Shutterstock

Pogon će biti specijaliziran za proizvodnju medicinskih ergometara i drugih uređaja.

Tomislavgrad se priprema za dolazak renomirane švicarske poslovne grupacije Schiller koja će uskoro otvoriti svoj pogon pod imenom Ergosana d.o.o.

Na oko 8000 četvornih metara, pogon će biti specijaliziran za proizvodnju medicinskih ergometara i drugih uređaja, čime će pridonijeti razvoju industrijskih kapaciteta, što je posebno rijetkost, specijalizirane medicinske industrije na ovim prostorima, piše eKapija.

Tehnološki vrh
Ovo je ujedno i najava novih, nadamo se boljih vremena, koja će privući mlade ljude željne znanja i napredovanja da ostanu u svojim domovima i rade u proizvodnim pogonima svjetske medicinske industrije.

Korporativna grupa Schiller, koju je 1974. godine osnovao Alfred Eugen Schiller kao neovisnu tvrtku u vlastitom stanu, danas je izrasla u tvrtku s 1500 zaposlenika, 30 podružnica i globalnom distribucijskom mrežom.

Sami proizvodi predstavljaju vrh medicinske tehnologije, a kvalitetom izrade aparati su želja mnogih medicinskih ustanova u svijetu.

Potrebno iskustvo i znanje za razvoj ovakvog projekta donio je voditelj projekta Mirko Gadža. Radeći godinama u Schiller AG, posebice kao voditelj poslovanja u sektoru razvoja i proizvodnje, stekao je potrebna znanja i vještine potrebne za razvoj ovako zahtjevnog projekta, što je bio jedan od glavnih uvjeta za donošenje odluke o otvaranju pogona u Tomislavgradu.

Trenutno se intenzivno radi na suvremenoj obnovi zgrade u kojoj će biti sjedište Ergosana, pri čemu će se posebna pažnja posvetiti arhitektonskim detaljima, kako bi pogon bio funkcionalan i estetski atraktivan, ali i energetski učinkovit, te ISO 13485 certificirana, za proizvodnju medicinskih proizvoda prema svjetskim standardima.

Uz proizvodnju, u Tomislavgradu će djelovati i Odjel za razvoj, upravljanje kvalitetom, servis i marketing, što će dodatno unaprijediti poslovanje i doprinijeti razvoju novih inovativnih proizvoda, izvijestili su iz Tomislavcityja.

Najavljeno zapošljavanje
Projekt Ergosana u Tomislavgradu otvorit će nova radna mjesta, pružiti priliku lokalnim stanovnicima da se pridruže ovom dinamičnom timu, steknu profesionalne vještine i doprinesu početku razvoja medicinske industrije u regiji.

Početkom 2025. godine planiran je završetak svih pripremnih radnji i otvaranje pogona Ergosana u Tomislavgradu. Schiller je ovom investicijom napravio značajan iskorak za lokalnu zajednicu, omogućivši mladima mogućnost zapošljavanja i ostanak u rodnom kraju.

Komentirajte prvi

New Report

Close