Na mjestu prve jugoslavenske tvornice čokolade otvoren novi hotel – Mona Plaza

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2020. u 15:04
Foto: Mona Plaza

Novi hotel kompanije Mona Hotel Management – Mona Plaza, otvoren je na donjem Dorćolu u Beogradu.

Hotel sa 4 zvjezdice i 170 smještajnih jedinica se prostire na gotovo 20.000 m2, prenosi ekapija.com.

Investicija od 30 mil EUR, koju je uložila kompanija Mona u ovaj hotel, a u okviru kojeg je posao našlo više od 150 ljudi, doprinjet će afirmaciji starog Dorćola, a time i razvoju hotelijerstva i turizma Srbije, poručeno je na otvaranju hotela Mona Plaza.

U okviru hotela nalaze se i konferencijski i banket prostor kapaciteta više od 1.000 osoba, gastro bar i restoran, fitnes i spa centar i parking.

Izgradnja hotela Mona Plaza najveća je investicija od osnivanja kompanije Mona, rekao je na svečanom otvaranju predsjednik Upravnog odbora kompanije Mona Hotel Managment Tomislav Momirović.

On je istaknuo da se Mona za tu investiciju spremala 20 godina i da nije slučajno što su prije nekoliko godina krenuli u projekt, na kojem je bilo angažirano više od 2.500 radnika.

Cilj kompanije je da u narednih pet godina, pokraj postojećih pet, etabliraju još 5 novih objekata, kao i da s postojećih 450 do 500 soba dođu do minimuma od 1.000 soba i 1.000 zaposlenih.

Inače, hotel Mona Plaza je izgrađen na mjestu prve jugoslavenske tvornice čokolade, čiji je tvorac – trgovac i industrijalac Kosta Šonda.

Svečanom otvaranju nazočio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić kao i preko 300 uzvanika i poslovnih partnera kompanije Mona, kao i kompanije Mona Hotel Management.

Hotel Mona Plaza, prve goste je primio potkraj prošle godine.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close