Susjedima propala i posezona, zima će biti bolja?

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2020. u 15:10
Foto: PD

Godina je krenula dobro…

Zbog epidemiološke situacije i povećanog broja oboljelih od Covida-19 u Crnoj Gori, što je prouzročilo ograničenje putovanja, ne može se govoriti o posezoni koja bi u nekoj mjeri nadoknadila gubitke turističkog sektora koji su nastali zbog pandemije koronavirusa, rekao je Pobjedi Damir Davidović, državni tajnik u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Prema njegovim riječima, napori moraju biti usmjereni prema zimskoj turističkoj sezoni i pripremama za sljedeće ljeto. Ljetnja sezona bi, dodaje Davidović, trebala biti znatno bolja od ovogodišnje zbog toga što su svi akteri na domaćem i emitivnim tržištima upoznati sa svim što donosi epidemija i standardima zaštite koji se moraju primijeniti. “Postojale su namjere iz europskih emitivnih tržišta i iz regije da u posezoni dođu turisti u većem broju, ali uz trenutačnu epidemiološku situaciju druge države uvode ograničavajuće mjere za putovanja prema nama i to značajno smanjuje mogućnost da u rujnu i listopadu u značajnijoj mjeri nadoknadimo gubitke koje sada imamo”, rekao je Davidović.

“Očekivanja su za ovu godinu bila rekordna kroz najave hotelijera, turoperatera i turističkih agencija. Godina je krenula dobro. Zabilježili smo rast u prva

dva mjeseca i uz loše rezultate u zimskim centrima zbog nedostatka snijega, međutim dolaskom pandemije sve se promijenilo”, objasnio je Davidović. Kako je dodao, sljedeće godine očekuje se normalizacija, ali je teško bilo što prognozirati.Segment turističkih agencija, prijevoznika i drugih povezanih djelatnosti u ozbiljnoj je i teškoj situaciji, prije svega zbog nedostatka turista koji su dolazili u Crnu Goru, ali i zbog domaćih potrošača koji zbog ograničenja koja je donijela pandemija ne mogu putovati u inozemstvo. “Ono na čemu sada radimo je implementacija trećeg seta mjera pomoći turizmu”, rekao je Davidović.

Komentirajte prvi

New Report

Close