Strabag obnavlja prugu i gradi pristupnu cestu za Luku Brčko

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2022. u 21:59
Foto: PD

‘Već vidimo benefite prvog projekta koji se odnosio na obnovu platoa’.

Predstavnici JP Luka Brčko početkom ovog tjedna potpisali su ugovor vrijedan 11,6 milijuna KM (oko 5,9 mil. eura) s predstavnicima kompanije Strabag, a koji se odnosi na obnovu pruge i izgradnju pristupne ceste.

Potpisivanjem tog ugovora zapravo je počela treća, završna faza revitalizacije Luke Brčko, izvijestio je Radio Brčko.

“To će puno značiti za samo poslovanje Luke Brčko. Već vidimo benefite prvog projekta koji se odnosio na obnovu platoa i mislim da od toga već imamo velike koristi. Nadam se da će i druga faza koja se odnosi na nabavu dizalice također biti realizirana do kraja ove godine. Treća faza bi trebala početi za 28 dana, a nadam se da će završetkom svih faza Luka postati funkcionalna i da ćemo kroz sljedeće razdoblje poboljšati svoje poslovanje i postati samoodrživi”, rekao je Perica Josić, ravnatelj JP Luka Brčko. Rok za izvođenje ugovorenih radova na realizaciji treće faze revitalizacije Luke Brčko je 16 mjeseci.

Ukupna je vrijednost projekta revitalizacije Luke, koji obuhvaća izgradnju i uređenje platoa, nabavu nove dizalice i obnovu Bijeljinske ceste, kao i pruge do željezničke postaje Novo Brčko 10 milijuna eura i financira se bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu većem od 3 milijuna eura i kreditom EBRD-a od 7 milijuna eura.

Sredstva EU osigurana su kroz Investicijski okvir za Zapadni Balkan, u sklopu kojeg međunarodne financijske institucije i donatori osiguravaju novac za velika infrastrukturna ulaganja u regiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close