Stao apartmanski procvat u susjedstvu, iznajmljivači u sve većim problemima

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2024. u 08:55

Kad se podvuče crta, teško je biti na pozitivnoj nuli jer je iznajmljivača previše pa se natječu tko će dati manju cijenu, posebno izvan sezone.

Da su tri dana dovoljna za svako čudo pokazuje i situacija s kojom se sve češće suočavaju ugostitelji na Zlatiboru. Riječ je o sve manjoj isplativosti apartmanskog biznisa koji je ovu srpsku planinu vinuo u sam vrh turističkog neba.

Sudeći prema riječima sugovornika Blica, velika konkurencija dovela je do toga da je izvan sezone teško opstati.

Teško van sezone

“Iznajmljivanje apartmana na Zlatiboru je sve manje isplativo. Kad se podvuče crta, teško je spojiti kraj s krajem jer nas je previše pa se natječemo tko će dati manju cijenu. U sezoni je dobro, može se nekako zaraditi, ali ostatak godine je teško”, kaže naš sugovornik koji ima nekoliko apartmana.

Dodaje kako se ranije od ovog posla moglo solidno živjeti, školovati djecu, ali sada mora razmišljati o alternativnim poslovima. Govorio je i o drugim problemima s kojima se susreo, a koji štete vlasniku nekretnine.

“Uobičajeno je da gosti odnesu sitne sapune, šampone i slično, ali sve više ljudi uzima čistu posteljinu, ukrase sa stola, papuče, peglu, sušilo za kosu, ali i posuđe”, žali se naša sugovornica, koju puno košta nabava.

Ističe da vlasnicima koji ne žive na Zlatiboru teško je pronaći osobu od povjerenja za održavanje stana. Zbog toga se događa da se odsutnost vlasnika zlorabi, a pomoćno osoblje iznajmljuje stan bez znanja vlasnika i uzima novac sebi.

Za one koji nisu bili na Zlatiboru dugo, povratak bi bio šok, teško bi prepoznali najpoznatiju srpsku planinu zbog količine novoizgrađenih objekata, o kojima je govorio naš sugovornik. Iznajmljivanje apartmana na Zlatiboru košta u prosjeku 40 eura po noćenju, gledajući trenutnu ponudu na internetu.

Sve je više apartmana za noćenje od 20 eura, što je po mnogima vrlo povoljno za ovo turističko mjesto. Primjerice, za te novce možete iznajmiti studio za 2 osobe s velikim bračnim krevetom. Nalazi se u jednoj od novih, modernih zgrada. Kompletno je opremljen, ima terasu. Dječji krevetić dostupan je na zahtjev. Malo veći studio ovdje stoji 25 eura.

Oni željni atmosfere tople planinske kuće mogu u takvoj odsjesti za 22 eura! Apartman za 2 osobe udaljen je cca 1,5 km od Kraljevog trga, a isto toliko i od autobusnog kolodvora i tržnice.

Apartman za 4 osobe može se iznajmiti za 30 eura. Površine je oko 50 četvornih metara i ima dva kreveta. Ako želite da budete “na par minuta hoda” od centra Zlatibora, na popularnoj platformi možete iznajmiti moderno opremljen apartman za 40 eura. Ima hidromasažnu kadu, balkon, spavaću sobu, kuhinju s novim aparatima.

Duga tradicija

Za spa i wellness tretmane uz apartman u novoizgrađenom kompleksu, također u centru, treba izdvojiti 56 eura po noćenju. Osiguran je i besplatan parking.

“Tijekom sezone gosti mogu uživati ​​u domaćim proizvodima – povrću koje domaćini sade u plasteniku koji se nalazi na parceli”, stoji u opisu oglasa. Kako se navodi na službenom stranici TO “Zlatibora”, prvi hotel na ovoj planini sagrađen je 1905. godine u čast kralja Petra I Karađorđevića. Hotel se zvao “Kraljeva voda”, imao je oko 40 smještajnih jedinica, a radio je do početka Prvog svjetskog rata.

Komentirajte prvi

New Report

Close