Hit lokacija na Jadranu: Stanovi se traže se kao nikad dosad, ali je ponuda jako mala, a cijene su astronomske

Autor: Poslovni dnevnik , 22. lipanj 2022. u 09:00
U Neumu uz more kvadrat stoji 3000 eura, malo dalje oko 2200, a oko magistrale 1500 eura/PD

Kako kažu iz agencija za nekretnine, traži se stan više i nemaju potrebu oglašavati prodaju.

Cijene nekretnina u Bosni i Hercegovini neprestano rastu, a cijene stanova dosežu astronomske visine.

I uz poskupljenja, statistika pokazuje da se broj prodanih stanova gotovo ne smanjuje, a to se posebno odnosi na Sarajevo, Banja Luku, Tuzlu, ali i Neum. U Sarajevu cijena jednog kvadrata u središtu grada iznosi 5000 do 6000 KM (2550 do 3070 eura), a u predgrađu oko 2500 KM (1280 eura).

Kako kažu iz agencija za nekretnine, traži se stan više i nemaju potrebu oglašavati prodaju. Potražnja je velika, ali sve je manja ponuda zbog čega cijene ne prestaju rasti, piše Depo.ba.

Stanovi u Neumu traže se kao nikad dosad, ali je ponuda jako mala, jer nema gradnje. Cijena stanova u Neumu ovisi o lokaciji, odnosno je li u prvom redu do mora, u blizini mora ili preko magistrale. Uz more kvadrat stoji 3000 eura, malo udaljeniji oko 2200, a oko magistrale 1500 eura.

Dosta je i luksuznih vila, a neke se prodaju. Sve su skuplje od milijun KM. Vila Gabriel jedna je od najboljih u Neumu, nalazi se na odličnom mjestu i ima privatnu plažu. Ona je novogradnja, a stoji više od milijun eura. Ima i drugi dobrih nekretnina za koje postoji veliko zanimanje”, kažu iz agencije za nekretnine Adria Nekretnine u Neumu.

I iz sarajevske agencije za nekretnine Sigenx ističu kako postoji veliko zanimanje za kupovinu u Neumu.

“Prije nekoliko dana prodali smo poslovni prostor u Neumu i to po cijeni od 2000 eura po kvadratu. Imamo veliku potražnju i za apartmanima. Nova prometnica, koja bi trebala biti uskoro otvorena, još će dodatno podići cijenu. Cijene su porasle naviše zbog potražnje, ali i poskupljenja građevinskog materijala jer se sada manje gradi”, kaže Spaho Ljajić iz agencije Sigenx.

Komentirajte prvi

New Report

Close