Srpskoj industriji igara na sreću promet pao za čak 95 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 13. travanj 2020. u 21:59
Kompanija Mozzart osim u Srbiji, ima podružnice u Hrvatskoj, RS, Sj. Makedoniji, Keniji i Kolumbiji

Mozzart ima u Srbiji 450 uplatnih mjesta, a u sustavu oko 1000 jer posluje i u Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Sjevernoj Makedoniji, Keniji i Kolumbiji

U industriji igara na sreću u Srbiji promet je pao od 90 do 95 posto zbog odgode sportskih događaja kako bi se spriječilo širenje Covida-19, rekao je Rade Karan, direktor Udruženja priređivača igara na sreću (UPIS).

“Odlukom vlade Srbije zatvorene su kladionice i automat klubovi od 1. travnja, te je jedini način organiziranja igara preko interneta“, rekao je Karan za agenciju Beta. On je dodao da cijela industrija zapošljava 12.000 radnika. “Nadamo se da će se i za nas naći mesta u državnom paketu pomoći gospodarstvu jer bez toga nećemo preživjeti“, rekao je Karan.

Promet u kladionicama kompanije Mozzart od početka epidemije, prema riječima Borjana Popovića, direktora za korporativne poslove, pao je za 95 posto. Dodao je da nisu ukinuti svi sportski događaji i da ih ima u Burundiju, Bjelorusiji, Tadžikistanu, Švedskoj, da ima nadmetanja u stolnom tenisu i šahu, a da su sve popularnije igre online casino, igre na brojeve i slično.

Mozzart ima u Srbiji 450 uplatnih mjesta, a u sustavu oko 1000 jer posluje i u Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Sjevernoj Makedoniji, Keniji i Kolumbiji, te ima 4500 zaposlenika od kojih nitko nije dobio otkaz. Industrija igra na sreću godišnje u proračun Srbije i lokalnih vlasti uplati oko 500 millijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close