Srpski kralj mesa kupio autobusnu stanicu za 2,2 milijuna eura, prenamijenit će ju

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2021. u 12:08
PD

Vlasnik Industrije mesa Matijević zgradu neće koristiti za autobusni promet.

Kompanija MAT-Real Estate, u većinskom vlasništvu srpskog poduzetnika Petra Matijevića, inače vlasnika Industrije mesa Matijević, kao i dvije poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj, kupila je autobusnu postaju tvrtke ATP Vojvodina u Novom Sadu za 2,23 milijuna eura, objavio je portal 021.

Predstavnici kompanije MAT-Real Estate rekli su da će objekt vjerojatno dati u zakup nekoj tvrtki i da neće biti autobusna postaja.

Zgrada je izgrađena 2006. s namjerom da postane nova međugradska autobusna postaja, ali taj projekt nikada nije zaživio. Prodaja omogućava da se isplati dio preostalih potraživanja, a vjerovnici čekaju još oko 14,5 milijuna eura.

Investitor Ilija Dević Privrednom sudu u Novom Sadu predao je prijedlog za povlačenje prodaje autobusne postaje, jer, kako je naveo, “nakon prethodne prodaje kupci nisu ušli u posjed jer je prodaja obavljena nezakonito i predmet je sudskog spora“. Kako je ranije izjavio, iako je imao svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju i rad nove autobusne postaje i servisnog centra, već 14 godina traju sudski sporovi “s ciljem da se ta investicija otme“.

Dević je u kupovinu ATP Vojvodina i gradnju nove autobusne postaje uložio oko 30 milijuna eura, a gradio je u dogovoru s Gradom Novim Sadom, ali Grad nije ispunio svoju obvezu.

Komentirajte prvi

New Report

Close