Srbija potpisuje rekordan ugovor za nabavu oružja

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2023. u 11:30
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Ministar obrane Miloš Vučević izjavio je danas da sve što se događa pokazuje i opominje da je nužno raditi brže i jače na jačanju Vojske Srbije.

Vučević je najavio da bi sutra trebao biti potpisan rekordan ugovor za nabavu naoružanja.

Vučević je to rekao gostujući na RTS na pitanje vezano za Sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2023”, koji je i najveći ikada organiziran na području te države.

Ministar je naglasio da mu je neugodno govoriti o toj velikoj manifestaciji u sjeni tragedije izgubljenih ljudskih života.

“Pripremili smo veliku sajamsku manifestacija, ali kada se gube životi, kada vam strada i kada vam progone narod, kada narod u Banjskoj poslije dva dana dobije kruh, neukusno mi je da pričam o svemu što smo priredili na Sajmu naoružanja”, rekao je on.

Ministar je dodao da je četvrtak otvoreni dan za posjetitelje na sajmu i da svi zainteresirani za naoružanje i vojnu opremu mogu doći.

“Srpska namjenska industrija, obrambena industrija prikazala je sa Vojnotehničkim institutom 27 novih proizvoda složenih borbenih sistema. Puno toga smo napravili, sutra ćemo, ako se ne varam, potpisati rekordan ugovor za nabavu naoružanja za VS, sklapamo velike međunarodne ugovore, rekordne ugovore za izvoz naoružanja u druge zemlje. To su ogromni uspjesi za cijelu državu ne samo za Ministarstvo obrane, obrambenu industriju ili Vojsku Srbije, to je nešto što utiče na cjelokupnu ekonomiju, BDP države”, rekao je ministar.

“Sve ovo nam ukazuje, pokazuje, opominje, da još brže i jače moramo raditi na jačanju Vojske Srbije”, rekao je ministar.

Komentirajte prvi

New Report

Close