Španjolski Glovo u Bosni i Hercegovini završio preuzimanje dostavljačke tvrtke Donesi

Autor: Poslovni dnevnik , 05. rujan 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

Glovo je krajem svibnja ove godine najavio akviziciju članica Delivery Hero grupe u sedam zemalja.

Glovo, španjolska kompanija za dostavu putem aplikacije, završila je u Bosni i Hercegovini preuzimanje tvrtke Donesi, koja se bavi dostavom hrane.

Donesi je nakon toga postao Glovo, objavila je španjolska platforma na svojim profilima na društvenim mrežama.

Glovo je krajem svibnja ove godine najavio akviziciju članica Delivery Hero grupe u sedam zemalja, uključujući Rumunjsku, Bugarsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. To, između ostalog, obuhvaća brend Donesi, koji je prisutan u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Usto, najavljeno je preuzimanje brenda Foodpanda u Rumunjskoj i Bugarskoj, te brenda Pauza u Hrvatskoj, što je već obavljeno. Ranije je Glovo preuzeo Ehranu, lokalnu dostavljačku tvrtku u Sloveniji.

U Bosni i Hercegovini brend Donesi posluje preko tvrtke Donesi iz Banja Luke, čiji je osnivač srpska kompanija Plotun iz Kruševca. Sada je kao zastupnik te tvrtke u sudskom registru upisan Oscar Pierre Miquel, izvršni direktor i suosnivač Glova.

“Usmjerenost na tržišta na kojima vidimo jasne prilike za vodeću poziciju i izgradnju održivog poslovanja oduvijek je bila okosnica naše dugoročne strategije. Srednja i istočna Europa su vrlo važan dio tog plana.

Regija je zaista s oduševljenjem prihvatila platforme za dostavu na zahtjev i vrlo smo uzbuđeni što jačamo poziciju i povećavamo svoje djelovanje u zemljama koje i dalje pokazuju ogroman potencijal za rast”, izjavio je nedavno medijima Oscar Pierre Miquel.

U brojne akvizicije Glovo je krenuo nakon kruga financiranja počekom ove godine kada je prikupio 450 milijuna eura od američkih investicijskih kompanija.

Komentirajte prvi

New Report

Close