Španjolski Glovo preuzeo slovensku dostavnu tvrtku Ehrana

Autor: Poslovni dnevnik , 13. svibanj 2021. u 22:00
Očekuje se da će spajanje dvije tvrtke biti završeno u sljedećih nekoliko mjeseci/SHUTTERSTOCK

Španjolski Glovo sada usko sarađuje s Ehranom na utvrđivanju strategije za prelazak korisnika, partnera i dostavljača.

Glovo, jedna od vodećih svjetskih kompanija u području dostave, objavila je da je postigla dogovor o preuzimanju slovenske dostavne tvrtke Ehrana. Kupoprodajna cijena nije poznata. Očekuje se da će spajanje biti završeno u sljedećih nekoliko mjeseci. Španjolski Glovo sada usko sarađuje s Ehranom na utvrđivanju strategije za prelazak korisnika, partnera i dostavljača.

Planirano je da oba modela isporuke istovremeno djeluju pod imenom Glovo. Glovo, platforma sa sjedištem u Barceloni, koja isporučuje sve, od hrane do farmaceutskih proizvoda, širi svoju prisutnost u srednjoj i istočnoj Europi, čemu je pomogao nedavni završetak kruga financiranja u kojem je kompanija prikupila 450 milijuna eura.

Glovo je već sklopio partnerstvo s tvrtkom za nekretnine Stoneweg, sa sjedištem u Švicarskoj, kako bi proširio svoju mrežu trgovina posvećenih isključivo isporuci. Godine 2019. kompanija je otvorila drugo tehnološko središte u Varšavi, koje će raditi zajedno sa sjedištem u Barceloni.

Međutim, ove godine najavila je da će nadopuniti te timove otvaranjem dva nova čvorišta u Madridu i Kijevu.

“Ehrana je doista snažan lokalni igrač, a ova akvizicija nudi nam priliku da uđemo na novo tržište i dodatno ojačamo svoju poziciju”, rekao je Óscar Pierre, izvršni direktor Glova.

Komentirajte prvi

New Report

Close