Soboslikar Željko odlučio besplatno okrečiti rodilište u kojem je rodila njegova žena

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2024. u 08:34
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL/Ilustracija

Željko Sutuljić soboslikar je iz Srbije koji je odlučio ponuditi svoje usluge Gradskoj bolnici Zvezdara u Beogradu kako bi uljepšao boravak trudnicama i rodiljama.

“Ja sam maler, ali prije svega suprug i otac. Nažalost, žena se danas ne poštuje kao što je to bilo nekada. Žena rađa nov život, produžetak loze, žena se muči, riskira svoj život. Slušao sam prethodnih dana sve o nemoćnoj Marici iz Sremske Mitrovice koja je zbog nasilja ostala bez svoje bebe, ali i o drugim ženama koje su po društvenim mrežama pisale što su sve preživjele. I rastužio sam se, gotovo pa rasplakao zbog toga”, ispričao je Željko za Novu.rs. Njegova supruga rodila je u toj bolnici.

Zato je odlučio besplatno okrečiti sve zidove na odjelu za ginekologiju i porode.

“Dakle, da okrečim gdje je potrebno, izgletam… Sve kompletno”, objasnio je Željko.

“Zapravo, ovo je bila ideja moje supruge jer ni ona nije ostala imuna na sve tužne priče prethodnih dana. Sjetili smo se doktorice Svetlane Erić, ona je šef patologije trudnoće, pozvao sam je i pitao bi li bilo izvedivo da sredim zidove na tom odjelu”, dodao je.

Pozvao sve zainteresirane da pomognu

“Kada sam u glavi napravio neki plan, odmah sam počeo kontaktirati poznanike i firme koje imaju velike kompanije s materijalom koji nam je potreban, tako da su neke od njih pristale. Bilo je i onih koji se nisu odazvali mom pozivu, ali bože moj, idemo dalje”, kaže Željko.

Iako je prvobitni plan bio da sredi zidove u svim sobama, ambulantnoj sali i jednom bolničkom apartmanu, Željko je odlučio proširiti akciju pa je preko društvenih mreža pozvao sve zainteresirane da mu pomognu da se promijene i podovi.

“Ja sređujem zidove, a koliko ću imati posla, ovisi o tome što me čeka – hoće li se zid ljuštiti, hoće li otpadati, ima li nekih neplaniranih rupa… E sada, bilo bi sjajno da trudnice uz čiste zidove dobiju i nove podove. Trenutno su u funkciji stari linoleumi, ali su dotrajali. Potrebna je zamjena. Pored novog poda, tražimo i oko 15 ormarića odnosno noćnih stolića za osobne stvari koji bi stajali pored kreveta. Ormarići su potrebni, ne mogu žene držati stvari na podu”, dodao je.

Željko napominje da traži isključivo konkretnu, fizičku pomoć te da ne prikuplja financijska sredstva. Ne želi imati posla s novcem, kaže.

Komentirajte prvi

New Report

Close