Slovenski hoteli i dalje će primati goste iz Italije

Autor: Poslovni dnevnik , 01. ožujak 2020. u 21:59
Foto: GettyImages

U više hotela u Sloveniji koje je list kontaktirao u vezi s time rekli su da su navodi kako se talijanski gosti ne primaju zbog rizika od koronavirusa.

Talijanski turisti ostvarili su u siječnju ove godine u Sloveniji gotovo 100.000 noćenja, petinu ukupnog prometa, a i dalje su dobrodošli bez obzira na poremećaje na turističkom tržištu izazvane epidemijom koronavirusa.

“Slovenija je gostoljubiva država”, kazao je za list Primorski dnevnik od petka Aljoša Ota, voditelj podružnice Slovenske turističke organizacije (STO) u Milanu. Dodao je kako Slovenija ne diskriminira goste iz Italije niti u sadašnjoj situaciji kada je ta zemlja najteže pogođena koronavirusom u Europi, kako to možda čine neke druge zemlje.

U Italiji je do kraja prošlog tjedna umrlo 17 osoba od koronavirusa, a broj zaraženih povećao se za 200 te je sada zaraženo 655 osoba. Primorski dnevnik, list koji izdaje slovenska zajednica u Trstu, krenuo je tragom informacije da je jedna obitelj iz Trsta morala otkazati boravak u slovenskim termama jer su joj navodno u hotelu rekli da talijanske goste ne primaju zbog opasnosti od koronavirusa.

U više hotela u Sloveniji koje je list kontaktirao u vezi s time rekli su da su navodi kako se talijanski gosti ne primaju zbog rizika od koronavirusa dezinformacije i da su gosti iz susjedne države dobrodošli te da je u hotelima i termama i sada dosta talijanskih gostiju.

“Naravno da su dobrodošli i gosti iz Italije”, kazali su za list na recepciji jednog od hotela u Kranjskoj Gori, poznatom slovenskom zimovalištu i skijaškom centru.

Komentirajte prvi

New Report

Close